Τζεφ Μπέζος: Πρόθυμος να χαρίσει την περιουσία του σε φιλανθρωπίες για την κλιματική αλλαγή

Τζεφ Μπέζος: Πρόθυμος να χαρίσει την περιουσία του σε φιλανθρωπίες για την κλιματική αλλαγή

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι σκοπεύει να δωρίσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιουσίας του, ύψους 124 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όσο βρίσκεται εν ζωή.


Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι πρόκειται να δώσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε δράσεις που αφορούν την κλιματική αλλαγή και για σκοπούς που υποστηρίζουν ανθρώπους οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να συνασπίσουν την ανθρωπότητα απέναντι στις βαθιές κοινωνικές και πολιτικές ρήξεις.

Πρώτη φορά ανακοίνωσε ότι πρόκειται να χαρίσει την περιουσία του

Παρόλο που ο Τζεφ Μπέζος δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις μετέπειτα κινήσεις του, η συνέντευξη αυτή αποτέλεσε την πρώτη φορά που ανακοίνωσε ότι πρόκειται να χαρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας που έχει δημιουργήσει.

Ο Μπέζος μιλώντας στη συνέντευξη μαζί με τη σύντροφό του, τη δημοσιογράφο Λόρεν Σάντσεζ, είπε ότι το ζευγάρι προετοιμάζει τους τρόπους που θα γίνουν οι δωρεές.

Ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι ο ίδιος και η Σάντσεζ συμφώνησαν να δώσουν την πρώτη τους συνέντευξη από τότε που άρχισαν να βγαίνουν το 2019 για να βοηθήσουν να δοθεί έμφαση στο βραβείο «θάρρους και ευγένειας», το οποίο απονεμήθηκε φέτος στο μουσικό Dolly Parton.

Το 20λεπτο τετ α τετ με τον Μπέζος και την Σάντσεζ κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τις απόψεις του για τον πολιτικό διάλογο και μια πιθανή οικονομική ύφεση μέχρι το σχέδιο της να επισκεφθεί το διάστημα με ένα πλήρωμα αποκλειστικά γυναικών.

Η μεγάλη πρόκληση

«Αλλά η μεγαλύτερη πρόκληση του ζευγαριού μπορεί να είναι να βρει πώς θα διανείμει την τεράστια περιουσία του Μπέζος» γράφει το CNN. Ο Μπέζος αρνήθηκε να προσδιορίσει ένα συγκεκριμένο ποσοστό ή να παράσχει συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το πού θα διοχετευθεί, πιθανότατα, η περιουσία του.

Παρά το γεγονός ότι είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο Μπέζος απέφυγε να ορίσει το ποσό-στόχο που θέλει να δωρίσει πριν τον θάνατό του.

Η συνεισφορά του Μπέζος στον αγώνα για την κλιματική αλλαγή

Ο Μπέζος έχει δεσμεύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια για 10 χρόνια, ή περίπου το 8% της καθαρής περιουσίας του, στο Ταμείο Bezos Earth Fund, του οποίου η Σάντσεζ είναι συμπρόεδρος. Μεταξύ των προτεραιοτήτων του είναι η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα από το τσιμέντο και τον χάλυβα στις κατασκευές, η πίεση προς τις

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ