Τζ. Μπάιντεν: Οι κυβερνοεπιθέσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «πραγματικό πόλεμο»

Τζ. Μπάιντεν: Οι κυβερνοεπιθέσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «πραγματικό πόλεμο»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε έναν πλήρη πόλεμο, την ώρα που οι εντάσεις με τη Ρωσία και την Κίνα αυξάνονται λόγω μιας σειράς επεισοδίων με επιθέσεις χάκερ που στοχοποιούσαν αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες, εταιρείες και δομές.

Ο Μπάιντεν δήλωσε την Τρίτη ότι οι απειλές στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων ransomware «ολοένα και περισσότερο μπορούν να προκαλέσουν ζημιά και αναστάτωση στον πραγματικό κόσμο».

«Αν καταλήξουμε σε έναν πόλεμο, έναν πραγματικό πόλεμο με πυροβολισμούς με μια μεγάλη δύναμη, θα είναι συνέπεια μιας παραβίασης στον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τξ διάρκεια ομιλίας του στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία επιβλέπει 18 αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Οι παραβιάσεις που πραγματοποιήθηκα πρόσφατα αποκάλυψαν την έκταση της αμερικανικής ευπάθειας στον κυβερνοχώρο.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν κατηγόρησε τις κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Κίνας, ή χάκερ που εδρεύουν εντός των δύο χωρών, για ορισμένες από τις επιθέσεις. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση θα απαντήσει με «μείγμα εργαλείων που φαίνονται αλλά και αόρατα», ωστόσο, οι παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο συνεχίστηκαν.

Αν και δεν ανέφερε ενάντια σε ποιο θα μπορούσε να κηρυχθεί πόλεμος, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυριζόμενος ότι η Ρωσία διέδωσε λανθασμένες πληροφορίες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022 στις ΗΠΑ. «Είναι μια καθαρή παραβίαση της κυριαρχίας μας», είπε.
«Ο κύριος Πούτιν. . . έχει πραγματικό πρόβλημα. Κάθεται στην κορυφή μιας οικονομίας που διαθέτει πυρηνικά όπλα και πηγάδια πετρελαίου και τίποτα άλλο. Τίποτα άλλο », είπε ο Μπάιντεν. «Ξέρει ότι αντιμετωπίζει πραγματικά προβλήματα, κάτι που τον κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο», πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν αναφέρθηκε επίσης ότι στον Κινέζο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ λέγοντας πως είναι «θανατηφόρα σοβαρός» για το ότι η Κίνα θα γίνει η πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη στον κόσμο μέχρι το 2040, καθώς και η μεγαλύτερη και πιο εξέχουσα οικονομία.

«Είναι αλήθεια . . . Αυτό το αγόρι έχει ένα σχέδιο », είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας: «καλύτερα να καταλάβουμε πώς θα ακολουθήσουμε τον ρυθμό χωρίς να επιδεινώσουμε [την κατάσταση]».

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αποτελούν μόνο μία πτυχή των αυξανόμενων απειλών που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, λέγοντας ότι θα υπάρξουν περισσότερες εξελίξεις τα επόμενα 10 χρόνια από ό, τι τα τελευταία 50.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS