Λευκός Οίκος: Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον στη δεξίωση Μπάιντεν για την αναγνώριση της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας [εικόνες]

Λευκός Οίκος: Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον στη δεξίωση Μπάιντεν για την αναγνώριση της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας [εικόνες]

Δεξίωση για την αναγνώριση της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο χθες Τετάρτη.

Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε την ημέρα γιορτή της δημοκρατίας για την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε διακήρυξη που υπέγραψε την Παρασκευή.

elliniki anexartisia

«Συμπληρώθηκαν 202 χρόνια φιλίας μεταξύ της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ», είπε ο Μπάιντεν.

elliniki anexartisia1

Παράλληλα ζήτησε εκ νέου δέσμευση για υπεράσπιση των δικαιωμάτων, της ισότητας και της αξιοπρέπειας όλων των ανθρώπων.

 

Μπάιντεν: «Τιμούμε τον ηρωισμό των Ελλήνων επαναστατών»

«Σήμερα, τιμούμε τον ηρωισμό των Ελλήνων επαναστατών που πολέμησαν για την ανεξαρτησία τους πριν από περισσότερους από δύο αιώνες και γιορτάζουμε την ιερή ιδέα που πάντα συνέδεε τα μεγάλα έθνη μας. Ότι εμείς οι άνθρωποι έχουμε τη δύναμη να διαμορφώσουμε τη μοίρα μας» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

elliniki anexartisia2

Για την γιορτή της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, παρευρέθησαν στον Λευκό Οίκο και η ηθοποιός με ελληνικές ρίζες Ρίτα Γουίλσον με τον σύζυγό της, αστέρα του Χόλυγουντ, Τομ Χανκς.

«Το μόνο πράγμα που αναρωτιέμαι είναι το γούστο σου για τους άντρες», είπε ο Μπάιντεν στην Γουίλσον, η οποία τραγούδησε στην εκδήλωση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε στη συνέχεια τον Τομ Χανκς να τους συνοδεύσει στη σκηνή.

elliniki anexartisia3

«Είμαι λίγο ανήσυχος, η αδερφή μου κάθεται δίπλα στον Τομ Χανκς», αστειεύτηκε ο Μπάιντεν.

elliniki anexartisia4

Τόσο η Γουίλσον όσο και ο Χανκς έχουν την τιμητική ελληνική υπηκοότητα, η οποία τους δόθηκε το 2020.

 Το μήνυμα του Ελπιδοφόρου

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος που εκπροσώπησε την ελληνοαμερικανική κοινότητα στην επίσημη δεξίωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο ζήτησε τη στήριξη της Ουάσιγκτον για τα καίρια θέματα που αφορούν την πορεία του Ελληνισμού.

elliniki anexartisia5

Η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας είχε αναβληθεί το 2020 λόγω της έναρξης της πανδημίας και επανήλθε στον Λευκό Οίκο με τη καθιερωμένη της μορφή μετά από τρία χρόνια απουσίας.

Το 2021 είχε διοργανωθεί μια ψηφιακή εκδήλωση, ενώ το 2022 είχε κριθεί σκόπιμο να μετατοπιστεί για τον Μάιο, με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιούσε τότε επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS