Θρίλερ με τους αστροναύτες της NASA στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ίσως χρειαστούν 8 μήνες για να επιστρέψουν στη Γη

Θρίλερ με τους αστροναύτες της NASA στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ίσως χρειαστούν 8 μήνες για να επιστρέψουν στη Γη

Ασαφές παραμένει πότε θα επιστρέψουν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) οι δύο αστροναύτες του Boeing Starliner, καθώς η NASA αναμένεται να λάβει σχετικές αποφάσεις μέχρι τα τέλη του μήνα.

Οι Μπουτς Γουίλμορ και Σούνι Γουίλιαμς -δύο βετεράνοι αστροναύτες της NASA που πιλοτάρουν την πρώτη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση του διαστημικού σκάφους Starliner, της Boeing, παραμένουν εδώ και 70 ημέρες στο Διάστημα.

Σε νέα συνέντευξη Τύπου, η NASA δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει πώς θα φέρει πίσω τους δύο αστροναύτες, οι οποίοι έφτασαν στον προορισμό τους τον Ιούνιο και αναμενόταν να παραμείνουν εκεί για οκτώ μέρες.

Τώρα, ενδεχομένως να μείνουν εκεί μέχρι τον Φεβρουάριο. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε θα έχουν παραμείνει στο Διάστημα για οκτώ μήνες, σύμφωνα με το SkyNews.

Το BBC εξηγεί γιατί οι αστροναύτες μπορεί να μείνουν στο Διάστημα μέχρι τον Φεβρουάριο

Όπως εξηγεί ο Μάικ Γουέντλινγκ στο BBC, μια πιθανή επιλογή που εξετάζεται από τη NASA για να επιστρέψουν οι αστροναύτες στην πατρίδα τους είναι να συνδεθούν με μια αποστολή που έχει προγραμματιστεί να εκτοξευθεί τον Σεπτέμβριο και να επιστρέψουν στη Γη με την αποστολή αυτή τον Φεβρουάριο του 2025.

Αυτή η πτήση προς τον διαστημικό σταθμό θα γίνει με σκάφος της SpaceX, το Crew Dragon.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την επιβίβαση τεσσάρων μελών του πληρώματος, αλλά δύο από τις θέσεις θα μπορούσαν να μείνουν κενές, αν χρειαστεί. Αυτό το σχέδιο θα σήμαινε ότι οι αστροναύτες θα περνούσαν πάνω από οκτώ μήνες -αντί για οκτώ ημέρες- στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Εάν χρησιμοποιηθεί το Crew Dragon, το σκάφος Starliner θα επιστρέψει στη Γη χωρίς πλήρωμα, υπό τον έλεγχο υπολογιστή.

Η χρήση ενός σκάφους της SpaceX για την επιστροφή των αστροναυτών θα αποτελούσε πλήγμα για την Boeing, η οποία εδώ και χρόνια προσπαθεί να ανταγωνιστεί την εταιρεία και το πιο έμπειρο Crew Dragon.

NASA: Οι αστροναύτες τα πηγαίνουν περίφημα

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ένας δημοσιογράφος ρώτησε πώς είναι οι αστροναύτες. Όπως είπε ο Τζόι Άκαμπα, επικεφαλής αστροναύτης της NASA, «τα πάνε καλά».

«Στο γραφείο μου, αυτή τη στιγμή, μπορώ να τους βλέπω να εργάζονται στον ISS», προσθέτοντας ότι έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο πλήρωμα του σταθμού.

«Αλλά είμαστε άνθρωποι» ανέφερε, σύμφωνα με το BBC.

«Και αυτό είναι δύσκολο για τα μέλη του πληρώματος και τις οικογένειές τους, και το λαμβάνουμε υπόψη. Αλλά και πάλι, ως επαγγελματίες αστροναύτες, είναι προετοιμασμένοι γι' αυτό. Τα πάνε περίφημα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ