Συναγερμός στην Κύπρο: Έκρηξη βόμβας σε δημοτικό σχολείο - Αντιεμβολιαστές δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Συναγερμός στην Κύπρο: Έκρηξη βόμβας σε δημοτικό σχολείο - Αντιεμβολιαστές δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές τόσο στην αίθουσα όσο και σε εκκλησία που βρίσκεται απέναντι από το σχολείο. Λίγο αργότερα εκδηλώθηκε φωτιά σε άλλο σχολείο.

Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα σε αίθουσα διδασκαλίας στο δημοτικό σχολείο Ζακακίου, στην Κύπρο. Η έκρηξη οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιου κυλινδρικού μεταλλικού εκρηκτικού μηχανισμού, που τοποθετήθηκε στην είσοδο αίθουσας, κοντά στην κύρια είσοδο.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές τόσο στην αίθουσα όσο και σε εκκλησία που βρίσκεται απέναντι από το σχολείο, σύμφωνα με το philenews.com.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός που ευτυχώς δεν εξερράγη. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται αντιεμβολιαστές.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού, Μαρίνος Σαββίδης, καταδίκασε την ενέργεια και ανέφερε πως είναι «λυπηρό να έρχεσαι το πρωί στο σχολείο και να μην βλέπεις μαθητές. Δεν ξέρουμε ακόμα τι έχει γίνει στο σχολείο. Ενημερωθήκαμε από την Αστυνομία για τοποθέτηση δύο εκρηκτικών μηχανισμών εκ των οποίων εξερράγη ο ένας. Ακόμη πιο επικίνδυνο ήταν ο ένας που δεν εξερράγη, να ερχόμασταν στο σχολείο και να γινόταν η έκρηξη».

Φωτιά σε σχολείο στη Λευκωσία
Λίγο αργότερα, σύμφωνα με το philenews.com, ξέσπασε φωτιά σε δημοτικό σχολείο στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, στο σημείο ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Λακατάμιας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Τα αίτια θα διερευνηθούν από την Αστυνομία. Παράλληλα το σχολείο θα παραμείνει κλειστό.

Μάλιστα, οι δράστες έγραψαν με κόκκινη μπογιά «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας, προδότες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS