Σύνοδος Κορυφής: Χωρίς κινητά η άτυπη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών για την κρίση στην Ουκρανία

Σύνοδος Κορυφής: Χωρίς κινητά η άτυπη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών για την κρίση στην Ουκρανία

Με αυστηρά μέτρα προκειμένου να μην υπάρχει ουδεμία διαρροή προγραμματίστηκε για τις 13:30 ώρα Ελλάδος η δια ζώσης συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών οι οποίοι θα συζητήσουν για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι όπως έγραψε ο Μπάρεντ Λέιτς, εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, η άτυπη συνάντηση η οποία έχει ήδη ξεκινήσει πραγματοποιείται χωρίς ηλεκτρονικές συσκευές.

Νωρίτερα, όπως έγραφε το protothema.gr, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα ενημερωθούν κυρίως από τον Εμμανουέλ Μακρόν και τον Όλαφ Σολτς, οι οποίοι πρωτοστάτησαν από μέρους Ευρώπης στις διαπραγματεύσεις και τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης, με επισκέψεις στη Μόσχα, επαφές με το Κίεβο και αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα με τον πρόεδρο Μπάιντεν. Ενδεικτικό είναι ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνομίλησε χθες και με τους δύο.

Θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι πρέπει να υπάρξει διπλωματική αποκλιμάκωση και εκτόνωση της έντασης, αν και η Ελλάδα στηρίζει πλήρως τις ενέργειες του ΝΑΤΟ. Η ιδιαίτερη θέση της, όμως η παρουσία της ισχυρής ομογενειακής κοινότητας στην Ουκρανία, αλλά και η επαφή με τη Ρωσία, δίνει στη χώρα μας τη δυνατότητα να συνομιλεί με όλους τους παίκτες. Δηλωτικό αυτού είναι και το ότι ο Νίκος Δένδιας θα βρεθεί την Παρασκευή στη Μόσχα, για να δει τον Σεργκέι Λαβρόφ, μεσούσης της έντασης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS