Στόλτενμπεργκ: Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για «άσχημα νέα» από την Ουκρανία

Στόλτενμπεργκ: Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για «άσχημα νέα» από την Ουκρανία

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε ότι η Συμμαχία θα πρέπει να είναι έτοιμη για άσχημα νέα από το ουκρανικό μέτωπο, καθώς το Κίεβο συνεχίζει να αμύνεται ενάντια στην ολική εισβολή της Ρωσίας.

«Οι πόλεμοι εξελίσσονται σε φάσεις», είπε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD. «Πρέπει να στηρίξουμε την Ουκρανία και στις καλές και στις κακές στιγμές. Θα πρέπει επίσης να είμαστε προετοιμασμένοι για άσχημα νέα», δήλωσε, χωρίς να προχωρήσει σε διευκρινήσεις.

Με τη Ρωσία να ενισχύει με απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά περίπου 170.000 σε συνολικά 1,3 εκατομμύρια τις στρατιωτικές δυνάμεις της οι δυτικοί σύμμαχοι διαβουλεύονται για την αποστολή πυρομαχικών και την οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία, όπως αναφέρει το Politico για την Ουκρανία και καθώς η Μόσχα ενισχύει τα επίπεδα στρατευμάτων της.


Παρά την αντεπίθεση της Ουκρανίας το καλοκαίρι οι γραμμές των μετώπων έχουν μετακινηθεί ελάχιστα τους τελευταίους μήνες, όμως οι Ουκρανοί έπληξαν με πυραύλους κρουζ πλοία του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα και έχουν καταφέρει πλήγματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος

«Πρόκειται για μεγάλες νίκες, παρόλο που δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν στα μέτωπα», είπε ο Στόλτενμπεργκ στο γερμανικό κρατικό δίκτυο. Και κάλεσε τα μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν την παραγωγή πυρομαχικών εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την κατακερματισμένη κατάσταση της αμυντικής βιομηχανίας της Ευρώπης. «Δεν είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε τόσο στενά όσο θα έπρεπε», είπε ο Στόλτενμπεργκ καλώντας τις κυβερνήσεις να κοιτάξουν πέρα από τα εθνικά τους συμφέροντα και να δουν τη μεγάλη εικόνα.

Μια νίκη της Ρωσίας του Πούτιν δεν θα ήταν μόνον τραγωδία για την Ουκρανία, αλλά θα αποτελούσε και για τους υπόλοιπους συμμάχους, είπε ο Στόλτενμπεργκ. «Όσο περισσότερο υποστηρίζουμε την Ουκρανία, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει ο πόλεμος», κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ