Απαισιόδοξος ο Στόλτενμπεργκ για το Ουκρανικό: Δεν βλέπει σημάδια αποκλιμάκωσης από την Ρωσία

Απαισιόδοξος ο Στόλτενμπεργκ για το Ουκρανικό: Δεν βλέπει σημάδια αποκλιμάκωσης από την Ρωσία

Χαρακτήρισε την τρέχουσα κατάσταση «την πιο σοβαρή κρίση ασφάλειας που έχουμε αντιμετωπίσει στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες».

Παρά την διεθνή αισιοδοξία στο άκουσμα της είδησης πως η Ρωσία αποσύρει μερικώς στρατεύματα της από τα σύνορα με την Ουκρανία, ο Γενς Στόλτενμπεργκ δεν βλέπει σημάδια αποκλιμάκωσης.

«Υπάρχουν σημάδια από τη Μόσχα ότι η διπλωματία πρέπει να συνεχιστεί. Αυτό δίνει λόγους για συγκρατημένη αισιοδοξία. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης στο έδαφος από τη ρωσική πλευρά», είπε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους ενόψει της διήμερης συνάντησης των υπουργών Άμυνας της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

«Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει μια μαχητική δύναμη μέσα και γύρω από την Ουκρανία, πρωτοφανή από τον Ψυχρό Πόλεμο. Όλα είναι πλέον στη θέση τους για μια νέα επίθεση. Αλλά η Ρωσία έχει ακόμα χρόνο να κάνει πίσω από το χείλος του γκρεμού, να σταματήσει να προετοιμάζεται για πόλεμο και να αρχίσει να εργάζεται για μια ειρηνική λύση», είπε ο Στόλτενμπεργκ, αποκαλώντας την τρέχουσα κατάσταση «την πιο σοβαρή κρίση ασφάλειας που έχουμε αντιμετωπίσει στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ