«Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν πρέπει να εξαπλωθεί» τονίζει ο Στόλτενμπεργκ

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν πρέπει να εξαπλωθεί» τονίζει ο Στόλτενμπεργκ

Αξιόπιστες αναφορές για επιθέσεις των ρωσικών στρατευμάτων κατά Ουκρανών αμάχων επικαλέστηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, που συζήτησε για την ασφάλεια στην Ευρώπη με τον πρόεδρο της Λετονίας Έγκιλς Λέβιτς. Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι η πόλεμος στην Ουκρανία δεν πρέπει να εξαπλωθεί.

Κάνοντας λόγο για «βάναυση εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι πολλοί άμαχοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από τις ρωσικές δυνάμεις. «Υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές ότι οι πολίτες δέχονται επίθεση ενώ προσπαθούν να εκκενώσουν. Η επίθεση εναντίον αμάχων είναι έγκλημα πολέμου και είναι εντελώς απαράδεκτη», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία είναι αρκετές και αυστηρές, ωστόσο, σημείωσε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να τεθεί εκτός ελέγχου. Η Συμμαχία έχει αυξήσει σημαντικά την παρουσία της στα ανατολικά, επισημαίνοντας ότι «έχουμε ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι η σύγκρουση δεν θα κλιμακωθεί και δεν θα εξαπλωθεί εκτός της Ουκρανίας», ενώ πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ θέλει να προστατεύσει κάθε τμήμα των συμμάχων χωρών.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ