Στόλτενμπεργκ για Ουκρανικό: Αυτή είναι επικίνδυνη στιγμή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια

Στόλτενμπεργκ για Ουκρανικό: Αυτή είναι επικίνδυνη στιγμή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια

Επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ έστειλε σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όπως ανέφερε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως επανέλαβε την πρόσκλησή του προς την Μόσχα για συνέχιση του διαλόγου. Επίσης προσέθεσε ότι το ΝΑΤΟ είναι προετοιμασμένο να ακούσει τις ανησυχίες της Ρωσίας, ωστόσο, όπως επανέλαβε, δεν συμβιβάζεται όσον αφορά στις βασικές του αρχές. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ επισήμανε ότι «αυτή είναι επικίνδυνη στιγμή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια» και υπογράμμισε ότι η Συμμαχία «δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία, αλλά πρέπει να είναι προετοιμασμένη για το χειρότερο και να παραμείνει σθεναρά δεσμευμένη στην εξεύρεση πολιτικής λύσης».

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ καλωσόρισε επίσης τη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία, την επικοινωνία Μπόρις Τζόνσον-Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά και την επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρας στη Μόσχα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS