Στόλτενμπεργκ: Δεν ήταν σκόπιμο το χτύπημα στην Πολωνία, ούτε η Ρωσία επιτέθηκε στο ΝΑΤΟ

Στόλτενμπεργκ: Δεν ήταν σκόπιμο το χτύπημα στην Πολωνία, ούτε η Ρωσία επιτέθηκε στο ΝΑΤΟ

Επισήμανε ότι ο πύραυλος που έπεσε σε πολωνικό έδαφος κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία προήλθε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα

O Γενς Στόλτενμπεργκ, στις δηλώσεις του μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ, εξέφρασε την άποψη που εξέφρασαν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, αλλά και η ίδια η Πολωνία για τον πύραυλο που έπεσε την Τρίτη στο έδαφος της τελευταίας.

Ειδικότερα, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ τόνισε ότι η έκρηξη πυραύλου στην Πολωνία, το βράδυ της Τρίτης, δεν ήταν επίθεση της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, αλλά προκλήθηκε από ουκρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο. Κάτι για το οποίο, όμως, ευθύνεται η Μόσχα. Επισήμανε αυτό που νωρίτερα είχαν πει οι Μπάιντεν και Ντούντα, ότι ο πύραυλος που έπεσε σε πολωνικό έδαφος, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, προήλθε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα και γι’ αυτό επί της ουσίας ευθύνεται η Ρωσία, η οποία και ξεκίνησε τον «αδικαιολόγητο» πόλεμο. 

Πάντως, ο Γενς Στόλτενμπεργκ φρόντισε εξαρχής να πει (και επανέλαβε πολλές φορές) ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το συμβάν ήταν αποτέλεσμα σκόπιμης επίθεσης της Ρωσίας σε έδαφος του ΝΑΤΟ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ