Σουηδία: Τρομοκρατημένοι γονείς είχαν «φυλακίσει» τα παιδιά τους για 4 μήνες λόγω πανδημίας

Σουηδία: Τρομοκρατημένοι γονείς είχαν «φυλακίσει» τα παιδιά τους για 4 μήνες λόγω πανδημίας

Κλεισμένα στο σπίτι επί τέσσερις μήνες κρατούσαν γονείς τα τρία παιδιά τους, καθώς είχαν «τρομοκρατηθεί» από την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους.

Οι σουηδικές αρχές απομάκρυναν τα παιδιά, ηλικίας 10 με 17 ετών, από τους γονείς τους. Ο δικηγόρος των παιδιών Μίκαελ Σβέγκφορς δήλωσε ότι από τον Μάρτιο έως τις αρχές Ιουλίου «τα παιδιά και η οικογένεια δεν μπορούσαν να βγουν από το διαμέρισμα. οι γονείς ήταν εντελώς τρομοκρατημένοι από την πανδημία».

Σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου της πόλης Γιονκόπινγκ, όπου συνέβησαν τα γεγονότα, τα παιδιά παρέμεναν κλεισμένα στα δωμάτιά τους και δεν μπορούσαν να μετακινούνται ούτε καν μέσα στο διαμέρισμα.

Επιπλέον η εξωτερική πόρτα του σπιτιού ήταν κλειστή «με καρφιά», ώστε κανείς να μην μπορεί να βγει έξω, κάτι που διαψεύδουν οι γονείς μέσω του δικηγόρου τους.

Σε αντίθεση με το lockdown, που ακολούθησαν οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη, η Σουηδία επέλεξε την ανοσία της αγέλης, μην επιβάλλοντας περιοριστικά μέτρα στους κατοίκους και διατήρησε ανοικτά τα σχολεία για τα παιδιά κάτω των 16 ετών, ζητώντας από τους πολίτες «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των παιδιών, οι γονείς κατάγονται «από άλλη χώρα» και δεν μιλούν καλά σουηδικά.

«Συνέχισαν να παρακολουθούν τα νέα της πατρίδας τους μέσω του διαδικτύου», πρόσθεσε. Στη χώρα αυτή, που δεν αναφέρεται, είχαν επιβληθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ