Ρωσία: Προελαύνει ο Πριγκόζιν για να ανατρέψει τον Πούτιν - Κατέλαβε το ρωσικό αρχηγείο στρατού στο Ροστόφ

Ρωσία: Προελαύνει ο Πριγκόζιν για να ανατρέψει τον Πούτιν - Κατέλαβε το ρωσικό αρχηγείο στρατού στο Ροστόφ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Ρωσία μετά τη νυχτερινή, αιφνιδιαστική απόφαση του αρχηγού της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, να στασιάσει κατά της ανώτατης ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης και να καλέσει του Ρώσους στρατιώτες να ταχθούν στο πλευρό του.

Ο πρώην σύμμαχος του Πούτιν κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι βομβάρδισε στρατόπεδα της οργάνωσης με αποτέλεσμα να σκοτώσει πολλούς μαχητές και ορκίσθηκε εκδίκηση.

Στη συνέχεια ξεκίνησε μία ολονύχτια μάχη μεταξύ των δύο πλευρών και προέλαση του Πριγκόζιν προς το ρωσικό έδαφος που έθεσε σε συναγερμό τις ρωσικές αρχές.

Προέλαση στο Ροστόφ

O Γεβγκένι Πριγκόζιν, διαβεβαίωσε σήμερα πως μπήκε στη Ρωσία μαζί με τα στρατεύματά του με σκοπό να ανατρέψει τη στρατιωτική ιεραρχία, δηλώνοντας «έτοιμος να πεθάνει» μαζί με τους 25.000 άνδρες του για να «απελευθερώσει τον ρωσικό λαό».

Τις πρώτες πρωινές ώρες, ο επικεφαλής της Wagner πέρασε από την Ουκρανία στο έδαφος της Ρωσίας, στην περιφέρεια Ροστόφ και ο περιφερειάρχης κάλεσε τους κατοίκους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να «μείνουν στο σπίτι».

Σήμερα το πρωί, μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Πριγκοζίν με τους μαχητές και τα άρματα μάχης του κατέλαβε το ρωσικό αρχηγείο στρατού στο Ροστόφ - στο κτίριο που στεγάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών και οι μυστικές υπηρεσίες - και Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι αλλάζουν στρατόπεδο και συντάσσονται μαζί του.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ότι «έπρεπε να λάβει μέτρα για να βεβαιωθεί ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές πλήττουν Ουκρανούς και όχι μονάδες του Ομίλου Βάγκνερ».

Την ίδια ώρα, στο Twitter κυκλοφορούν δεκάδες βίντεο με φάλαγγες οχημάτων της Wagner κατευθύνονται βόρεια, προς τη Μόσχα, χωρίς να συναντούν αντίσταση ούτε έλεγχο.

«Αντιτρομοκρατικές δραστηριότητες» στη Μόσχα

Η ρωσική πρωτεύουσα, η περιφέρεια του Ροστόφ, που γειτονεύει με την Ουκρανία, και αυτή του Λίπετσκ ανακοίνωσαν σήμερα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας λόγω της εξέγερσης της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner.

«Βρίσκονται σε εξέλιξη αντιτρομοκρατικές δραστηριότητες στη Μόσχα με σκοπό να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας», ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σαμπιάνιν.

Οπτικό υλικό που κυκλοφορεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επαληθευτεί μέχρι στιγμής, εικονίζει στρατιωτικά οχήματα να κυκλοφορούν στη ρωσική πρωτεύουσα, στους τομείς όπου βρίσκονται το υπουργείο Άμυνας και η κάτω Βουλή, η κρατική Δούμα, μερικές δεκάδες μέτρα από το Κρεμλίνο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ