Προειδοποίηση Φάουτσι: Η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει όλο τον κόσμο - Έρχονται δύσκολες εβδομάδες

Σχεδόν 50 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι ανεμβολίαστοι.


Για την πορεία της πανδημίας σε συνάρτηση με την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, μίλησε ο Άντονι Φάουτσι. προειδοποιώντας ότι οι μετακινήσεις την περίοδο των Χριστουγέννων θα ενισχύσουν την διασπορά.

Ο επικεφαλής σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης για θέματα διαχείρισης της πανδημίας τόνισε σε συνέντευξή του ότι πλέον η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει όλο τον κόσμο, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τον μεγάλο αριθμό των Αμερικανών που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη κατά της covid-19. «Αυτό ο ιός είναι εκπληκτικός», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «Θα πάρει το πάνω χέρι και θα δούμε δύσκολες εβδομάδες ή μήνες καθώς πλησιάζουμε τον χειμώνα».

«Εξαπλώνεται πραγματικά γρήγορα, στην κυριολεξία σε όλο τον κόσμο και αναμφίβολα στη χώρα μας», επεσήμανε ο Άντονι Φάουτσι σε άλλη συνέντευξή του στο ABC, επισημαίνοντας ότι σχεδόν 50 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι ανεμβολίαστοι.

«Όταν έχουμε αυτό το επίπεδο ευαλωτότητας και έναν ιό όπως η Όμικρον που εξαπλώνεται τόσο γρήγορα, είναι πολύ πιθανό να δούμε σε κάποιες περιοχές της χώρας μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας καθώς και στους υγειονομικούς που εξαντλούνται λόγω αυτού», πρόσθεσε καλώντας τους Αμερικανούς να κάνουν αναμνηστική δόση εμβολίου.

«Η διαφορά μεταξύ ενός εμβολιασμένου και ενός ατόμου που έχει κάνει την αναμνηστική δόση όταν μολύνονται (από την covid-19) και ενός ανεμβολίαστου που μολύνεται είναι μεγάλη σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο της σοβαρότητας» της νόσησης, υπογράμμισε ο Φάουτσι.

«Οι πλήρως εμβολιασμένοι αντιμετωπίζουν καλύτερα (μία ενδεχόμενη μόλυνση) …η βέλτιστη προστασία παρέχεται με τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης», σημείωσε.

Εμβολιασμένο με τουλάχιστον μια δόση το 73% των Αμερικανών
Σχεδόν το 73% των Αμερικανών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Μέχρι στιγμής περίπου το 30% έχει λάβει αναμνηστική δόση.

Βάσει των πιο πρόσφατων εκτιμήσεων των CDC, το στέλεχος Όμικρον ευθύνεται για περίπου το 3% των τρεχουσών μολύνσεων, με τα περισσότερα κρούσματα να έχουν καταγραφεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Από την αρχή της πανδημίας στις ΗΠΑ έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 50 εκατομμύρια κρούσματα covid-19 και περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της νόσου.

 

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS