Ο Πρίγκιπας Κάρολος μίλησε για τις πυρκαγιές «που καταστρέφουν την αγαπημένη του Ελλάδα» -«Τρομακτικές και εφιαλτικές σκηνές»

Ο Πρίγκιπας Κάρολος μίλησε για τις πυρκαγιές «που καταστρέφουν την αγαπημένη του Ελλάδα» -«Τρομακτικές και εφιαλτικές σκηνές»

Ο πρίγκιπας Κάρολος πραγματοποίησε την πιο ισχυρή, σύμφωνα με τη Daily Mail, παρέμβασή του μέχρι σήμερα στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, λέγοντας στους επιχειρηματικούς ηγέτες της Βρετανίας ότι πρέπει να βοηθήσουν, αλλιώς ο πλανήτης «έχει καταστραφεί».

Λόγω των οικογενειακών του σχέσεων με την Ελλάδα που έχει πληγεί από τις πυρκαγιές, ο πρίγκιπας κάνει έκκληση στις μεγάλες επιχειρήσεις να δράσουν «πριν να είναι τελικά αργά». Ο διάδοχος του θρόνου λέει ότι η «μόνη ελπίδα» της ανθρωπότητας είναι οι επικεφαλής επιχειρήσεων να ενωθούν με τους παγκόσμιους ηγέτες σε μια «επική μάχη» για την αποφυγή της «κλιματικής καταστροφής».

Γράφοντας αποκλειστικά για τη Daily Mail, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας δηλώνει ότι ο επιχειρηματικός τομέας «με τα τρισεκατομμύρια δολάριά του» έχει έναν «απολύτως κρίσιμο» ρόλο. Λέει ότι η επένδυση στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούσε να επιφέρει μια «πράσινη μετάβαση που αλλάζει το παιχνίδι».

Θλιμμένος όταν είδε τη γη όπου γεννήθηκαν ο πατέρας και ο παππούς του να «καταπίνονται από άγριες φλόγες»
Ο πρίγκιπας Κάρολος αναφέρθηκε στις πυρκαγιές που καταστρέφουν την αγαπημένη του Ελλάδα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, λέγοντας ότι οι σκηνές ήταν «τρομακτικές και εφιαλτικές». Μίλησε για τη θλίψη του όταν είδε τη γη όπου γεννήθηκαν ο πατέρας και ο παππούς του να «καταπίνονται από άγριες φλόγες» και προειδοποίησε ότι «ο χρόνος τελειώνει γρήγορα».

«Δεν έχουμε πλέον εναλλακτική λύση, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε στο σύντομο χρονικό διάστημα που μας απομένει για να αποφύγουμε την τεράστια κλιματική καταστροφή που έχει ήδη αρχίσει να δείχνει το πρόσωπό της με τους πιο τρομακτικούς τρόπους», έγραψε, σημειώνοντας ότι υπάρχει χρόνος για την αντιμετώπιση της κρίσης αλλά «πρέπει να δράσουμε».

Ο πρίγκιπας Κάρολος θέλει κορυφαίες εταιρείες να εγγραφούν στο «Terra Carta», μια από τις πρωτοβουλίες του σύμφωνε με την οποία δεσμεύονται να θέτουν τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο όλων των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων. Σκοπός η δημιουργία ενός χάρτη για τις επιχειρήσεις ώστε να κινηθούν προς ένα φιλόδοξο και βιώσιμο μέλλον έως το 2030.

«Δοκιμάζουμε τον κόσμο μας...»
«Δοκιμάζουμε τον κόσμο μας, τον καταστρέφουμε», ανέφερε και τώρα «εναπόκειται σε όλους μας να συμμετάσχουμε στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής». Και τόνισε, σύμφωνα με την Daily Mail, τον σπαραγμό του βλέποντας την καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Ελλάδα, μια χώρα με την οποία αισθάνεται συναισθηματική σύνδεση, τη γενέτειρα του αείμνηστου πατέρα του πρίγκιπα Φιλίππου και του παππού του, πατέρα πρίγκιπα Ανδρέα από την Ελλάδα και τη Δανία.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρίγκιπας Κάρολος έκανε πρόσφατα μια σημαντική ιδιωτική δωρεά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για να βοηθήσει στην ανθρωπιστική του δράση στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών στην Ελλάδα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS