Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Νέος γύρος συζητήσεων στην ΕΕ μετά το αδιέξοδο

Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Νέος γύρος συζητήσεων στην ΕΕ μετά το αδιέξοδο

Δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τον κανονισμό του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού, κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών συζητήσεων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της ΕΕ και η Πορτογαλική Προεδρία.

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό θα αποδεικνύει ότι ο κάτοχός του που θέλει να ταξιδέψει έχει κάνει το εμβόλιο κατά της COVID-19, έχει αρνητικό τεστ ή έχει αντισώματα.

Προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για την καλοκαιρινή περίοδο, αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί ο τέταρτος γύρος των συννομοθετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λύση για δωρεάν τεστ
Οι διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιμένουν ότι πρέπει να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση για δωρεάν διαγνωστικά τεστ «ως μέσο αποκατάστασης του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών της ΕΕ στην ελεύθερη κυκλοφορία και για την αποφυγή διακρίσεων προς όσους δεν έχουν εμβολιαστεί».

Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτείνει τη χρήση του μέσου Υποστήριξης Έκτακτης Ανάγκης και τη διάθεση πόρων για τη διασφάλιση δωρεάν τεστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 46 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν για τις προπαρασκευαστικές εργασίες του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού.

Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτείνει την εφαρμογή της επείγουσας διαδικασίας προκειμένου να εγκριθεί η χρήση του Μέσου Υποστήριξης Έκτακτης Ανάγκης, μαζί με τον κανονισμό για το Πιστοποιητικό, στη Σύνοδο της Ολομέλειας του Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαπραγματεύσεων το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση που περιλαμβάνει αλλαγές σχετικά με το κόστος των τεστ και τους περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ