Πόλεμος στην Ουκρανία: «Τόπος εγκλήματος η Ουκρανία» είπε ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Τόπος εγκλήματος η Ουκρανία» είπε ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

«Έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι διαπράττονται εγκλήματα εντός της δικαιοδοσίας του δικαστηρίου» ανέφερε ο Καρίμ Καν από τη μαρτυρική πόλη Μπούτσα


Στην πόλη Μπούτσα, το σημείο στο οποίο δολοφονήθηκαν εκατοντάδες άμαχοι από τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι Ουκρανοί, βρέθηκε την Τετάρτη ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC), Καρίμ Καν.

«Η Ουκρανία είναι τόπος εγκλήματος. Είμαστε εδώ γιατί έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι διαπράττονται εγκλήματα εντός της δικαιοδοσίας του δικαστηρίου. Πρέπει να δούμε πίσω από την ομίχλη του πολέμου για να φτάσουμε στην αλήθεια», είπε στους δημοσιογράφους ο Καν, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Εξάλλου, μια πρώτη έκθεση αποστολής ειδικών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) τεκμηριώνει έναν «κατάλογο απάνθρωπων πράξεων» από ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία, ο οποίος περιλαμβάνει εγκλήματα πολέμου, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός πρεσβευτής στον ΟΑΣΕ.

«Η έκθεση τεκμηριώνει τον κατάλογο των απάνθρωπων πράξεων που διαπράχθηκαν από δυνάμεις της Ρωσίας στην Ουκρανία», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αμερικανός πρεσβευτής Μάικλ Κάρπεντερ. «Περιλαμβάνονται στοιχεία για απ' ευθείας στόχευση αμάχων, επιθέσεις σε ιατρικές εγκαταστάσεις, βιασμούς, εκτελέσεις, λεηλασίες και καταναγκαστική απέλαση αμάχων στη Ρωσία».

Ο δήμαρχος της Μπούτσα δήλωσε χθες ότι οι αρχές έχουν βρει μέχρι στιγμής 403 σορούς ανθρώπων που πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της κατοχής τους στην περιοχή, αλλά ο αριθμός αυτός αυξάνεται.

Ο Ανατόλι Φεντορούκ πρόσθεσε κατά την διάρκεια ενημέρωσης, ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για τους κατοίκους να επιστρέψουν στην πόλη, μετά την υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων τον περασμένο μήνα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ