Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς θέλει να μεσολαβήσει μεταξύ Μόσχας και Κιέβου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς θέλει να μεσολαβήσει μεταξύ Μόσχας και Κιέβου

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία -εκτός από κυριολεκτικά- έσκασε και μεταφορικά σαν βόμβα στα χέρια πολλών Ρώσων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη. Εκ των πιο ισχυρών, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς που οι περισσότεροι γνωρίζουν ως ιδιοκτήτη της Τσέλσι. Λίγες ώρες μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η Βρετανία σε Ρώσους επιχειρηματίες, μεταβίβασε τις μετοχές του στην Τσέλσι στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος της ομάδας του Λονδίνου. Μια είδηση που τάραξε τα νερά στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ο εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς, δήλωσε σε τελευταίες δηλώσεις τους ότι ο ίδιος προσπαθεί να μεσολαβήσει για τον ειρηνικό τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Ο ρωσοϊσραηλινός δισεκατομμυριούχος έχει δεχθεί πιέσεις να μιλήσει μετά την εισβολή των δυνάμεων του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, ανέφερε το PA Media.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ήρθε σε επαφή με την ουκρανική πλευρά για υποστήριξη στην επίτευξη ειρηνικής λύσης και ότι προσπαθεί να βοηθήσει από τότε. Λαμβάνοντας υπόψη τι διακυβεύεται, θα ζητούσαμε την κατανόησή σας για το γιατί δεν έχουμε σχολιάσει ούτε την κατάσταση αυτή καθαυτή, ούτε την εμπλοκή του», ανέφερε επίσης ο εκπρόσωπός του.

Η εμπλοκή του Αμπράμοβιτς στον πόλεμο της Ουκρανίας ακολούθησε αίτημα του Ουκρανού παραγωγού ταινιών Αλεξάντερ Ροντνιάνσκι. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η ουκρανική πλευρά προσπαθούσε να βρει κάποιον στη Ρωσία πρόθυμο να τους βοηθήσει στην εύρεση μιας ειρηνικής λύσης», δήλωσε ο Ροντνιάνσκι και πρόσθεσε: «Προσπαθεί να βοηθήσει για να βρεθεί μια ειρηνική λύση».

Όπως λέει ο ίδιος: «Παρότι η επιρροή του Αμπράμοβιτς είναι περιορισμένη, είναι ο μόνος που ανταποκρίθηκε και ανέλαβε να προσπαθήσει. Δεν γνωρίζω αν αυτό θα έχει αντίκτυπο ή όχι, αλλά είμαι ο ίδιος σε επαφή με το επιτελείο του Ζελένσκι και γνωρίζω ότι είναι ευγνώμονες για τις προσπάθειές του».

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα του Ισραήλ, Jerusalem Post αναφέρει σε δημοσίευμά του ότι «ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς βρίσκεται στη Λευκορωσία για τις συνομιλίες ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία».

Ο μικροπωλητής που τα ήθελε όλα

Σήμερα λίγοι θυμούνται ακόμη τον νεαρό Ρόμαν Αμπράμοβιτς ως μικροπωλητή που πούλαγε πλαστικές κούκλες στους δρόμους της Μόσχας, ένας ντροπαλός άντρας με τις γυναίκες τότε.

Ήταν όμως ένα ανήσυχο από τότε μυαλό που έψαχνε να αρπάξει την κατάλληλη ευκαιρία στα χρόνια της Περεστρόικα και όταν γνώρισε την πρώτη του σύζυγο Όλγα, ήξερε ότι ήταν η κόρη υψηλόβαθμου διπλωμάτη. Για να χορέψει μαζί της επιστράτευσε ένα φίλο του, αφού ο ίδιος ντρεπόταν να της το ζητήσει και λύθηκε σχετικά μετά τον πρώτο χορό.

Κάτι μάλλον αναμενόμενο για έναν 20χρονο που έχοντας μείνει ορφανός από γονείς στη ηλικία των τριών ετών, μεγάλωσε με στερήσεις στο Κόμι και την Ούκτα , αμφότερες δύο «μίζερες» πόλεις στον Ρωσικό Αρκτικό Κύκλο. Εκεί που δεν έχει πατήσει ξανά το πόδι του αυτός ο δαιμόνιος ολιγάρχης με προσωπική περιουσία δισεκατομμυρίων, τρεις γάμους, τρία διαζύγια και εφτά παιδιά.

Παντρεύτηκε την Όλγα το 1987 και την χώρισε τρία χρόνια μετά, όταν άρχισε την διαδρομή του προς τα πάνω, αναζητώντας ευκαιρίες στην διαλυμένη πλέον Σοβιετική Ένωση. Το 1992 θα συλληφθεί για κλοπή κρατικής περιουσίας και θα φυλακιστεί αλλά για λίγο, και τον επόμενο χρόνο θα γνωρίσει τον άνθρωπο ο οποίος τον βοήθησε στα πρώτα του βήματα.

Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι, είδε κάτι στον νεαρό Ρόμαν και μαζί ξεκίνησαν να κυνηγάνε τα μεγάλα ψάρια, αναζητώντας τα πρώτα τους εκατομμύρια. Η πετρελαϊκή εταιρία Sibneft ήταν το πρώτο και από εκεί και πέρα ο δρόμος για τον φιλόδοξο Ρόμαν, είχε ανοίξει πλέον για τα καλά. Ακολούθησε η χαλυβουργία Evraz μαζί με την luxury ζωή που αντιστοιχεί σε έναν 40χρονο δισεκατομμυριούχο, που ήταν προσωπικός φίλος του Μπόρις Γιέλτσιν με ότι αυτό συνεπάγεται για τις δουλειές του.

Δείτε το βίντεο: Η παραχώρηση της Τσέλσι από τον Αμπράμοβιτς

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ