Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βρετανία «πάγωσε» τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς - Πρόβλημα με την πώληση της Τσέλσι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βρετανία «πάγωσε» τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς - Πρόβλημα με την πώληση της Τσέλσι

Κυρώσεις σε επτά Ρώσους ολιγάρχες ανακοίνωσε σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο ανάμεσά τους και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς θα δεσμευτούν ενώ του απαγορεύονται οι συναλλαγές με ιδιώτες και επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου κάτι που σημαίνει ότι η πώληση της Τσέλσι βρίσκεται στον «αέρα».

Την ίδια ώρα οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Αμπράμοβιτσς από την Βρετανική κυβέρνηση επηρεάζουν και την Τσέλσι καθώς η ομάδα δεν θα μπορεί πλέον να πουλά εισιτήρια για τους αγώνες της, να κάνει μεταγραφές παικτών ενώ κλείνει και το κατάστημά της. Η ομάδα θα μπορεί να λειτουργήσει με ειδική άδεια, όμως η πώληση βρίσκεται αναμονή. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας θα μπορούν στο άμεσο μέλλον να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Η Βρετανία έχει επιβάλει κυρώσεις και σε άλλους έξι ολιγάρχες. Πρόκειται για τους, Σετσίν, Ντεριπάσκα, Λεμπέντεφ, Μίλερ, Κόστιν και Τοκάρεφ.

O Ντεριπάσκα έχει μετοχές στον όμιλο En+ Group. Ο Σετσίν είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft και ο Λεμπέντεφ είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Διευθυντών της Bank Rossiya.
oligarxes rwssia

«Δεν μπορεί να υπάρξουν ασφαλή καταφύγια γι' αυτούς που υποστήριξαν την άγρια επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS