Πόλεμος στην Ουκρανία - Bild: Εξέγερση από τις χώρες της Βαλτικής ενάντια στον πεισματάρη Σολτς για τα άρματα μάχης

Πόλεμος στην Ουκρανία - Bild: Εξέγερση από τις χώρες της Βαλτικής ενάντια στον πεισματάρη Σολτς για τα άρματα μάχης

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των πολιτικών αναλυτών διεθνώς βρίσκεται η στάση του καγκελάριου της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στο θέμα της πώλησης αρμάτων μάχης στην Ουκρανία.

Αυτήν τη φορά η εικόνα συσπείρωσης των χωρών της Δύσης απέναντι στη μάχη φαίνεται πιο θολή, με το Βερολίνο να αποσπάται από κράτη-μέλη της ΕΕ, προβάλλοντας δισταγμό για την προμήθεια τανκς στο Κίεβο. Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε, που η Γερμανία στηλιτεύεται για φιλορωσικές πρακτικές.

Με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να απευθύνει δραματικές εκκλήσεις για ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας και το Βερολίνο να μην ακολουθεί τη γραμμή των ΗΠΑ αλλά και των χωρών της Βαλτικής, η Bild προχωρά σε ένα επικριτικό - για τον Γερμανό καγκλάριο - δημοσίευμα.

«Εξέγερση των Βαλτικών κρατών ενάντια στον πεισματάρη Σολτς» είναι χαρακτηριστικά ο τίτλος του άρθρου.

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα, η Πολωνία άσκησε δριμεία κριτική στο Βερολίνο, τονίζοντας - δια του υπουργείου Εξωτερικών του - ότι αυτός ο δισταγμός για αποστολή όπλων στην Ουκρανία «σοκάρει».

Παράλληλα, ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, έγραψε για τo θέμα της ολιγωρίας στην αποστολή όπλων: «Η σημερινή αναποφασιστικότητα σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους μας».

Οι εξελίξεις, οι εκφράσεις οργής και ο εμφύλιος ανάμεσα στις χώρες της Βαλτικής και τη Γερμανία, καταγράφονται ενώ έχει διαξαχθεί η συνάντηση υπουργών Άμυνας στο Ράμσταϊν της Γερμανίας, με το Βερολίνο να αντιτίθεται στην παράδοση Leopard στην Ουκρανία.

«Οι πολιτικοί σε όλο τον κόσμο είναι εξοργισμένοι. Περίμεναν αλλαγή στασης της Γερμανίας για τα τανκς στη συνάντηση στο Ράμσταϊν. Κάτι τέτοιο όμως είναι μακριά» αναφέρεται στη Bild.

«Ο καγκελάριος Σολτς βρίσκεται στο επίκεντρο της οργής. Οι εταίροι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι απογοητευμένοι: Η Γερμανία στον αποκλεισμό» επισημαίνεται δε.

Ενώ άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά στην Ουκρανία, γράφει η Bild, και αναμένεται μεγάλη ρωσική επίθεση την άνοιξη, η Γερμανία βγάζει στυλό και χαρτί και κάνει απολογισμό.

Υπενθυμίζει, δε, το μήνυμα της Ουκρανίας προς τη Δύση για παράδοση σύγχρονων δυτικών αρμάτων μάχης, ενώ η γερμανική εφημερίδα εστιάζει και στην αντίθετη - από εκείνη του Σολτς - στάση χωρών, όπως της Φινλανδίας, της Πολωνίας, της Λετονίας, της Εσθονίας και της Λιθουανίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS