Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Σολτς ζήτησε απευθείας επαφή του Ζελένσκι με τον Πούτιν για να επιτευχθεί εκεχειρία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Σολτς ζήτησε απευθείας επαφή του Ζελένσκι με τον Πούτιν για να επιτευχθεί εκεχειρία

Ο Γερμανός καγκελάριος τάχθηκε ξανά κατά του ενεργειακού μποϊκοτάζ στη Ρωσία

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε δηλώσεις που έκανε την Τρίτη ζήτησε, να περάσουν στο επόμενο στάδιο οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας, με απευθείας επαφή του Βολοντιμίρ Ζελένσκι με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Χρειαζόμαστε απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που θα υπερβαίνουν την κατάσταση που έχουμε σήμερα. Γνωρίζετε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος θέλει πραγματικά άμεσες διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν. Και χρειαζόμαστε επειγόντως μια εκεχειρία, απόσυρση των στρατευμάτων και μια συμφωνία για την ειρήνη», ανέφερε ο Γερμανός καγκελάριος.

Παράλληλα, ο Σολτς απέρριψε εκ νέου τα αιτήματα για μποϊκοτάρισμα των ρωσικών ενεργειακών προμηθειών, τονίζοντας πως οι κυρώσεις που έχουν ήδη επιβληθεί στη Ρωσία πλήττουν ήδη την οικονομία της «και αυτό θα γίνεται πιο δραματικό κάθε μέρα».

Ταυτόχρονα, οι κυρώσεις σχεδιάστηκαν ώστε να είναι «ανεκτές» για όσους τις επιβάλλουν, πρόσθεσε. «Γι’ αυτό η θέση της Γερμανίας σε αυτό το ζήτημα (του ενεργειακού μποϊκοτάζ) παραμένει αμετάβλητη», σημείωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS