Αποδέχθηκε την πρόταση Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις ο Πούτιν - «Να σταματήσουμε τους θανάτους» είχε ζητήσει ο Ουκρανός πρόεδρος

Αποδέχθηκε την πρόταση Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις ο Πούτιν - «Να σταματήσουμε τους θανάτους» είχε ζητήσει ο Ουκρανός πρόεδρος

«Η Ρωσία είναι πρόθυμη να διεξάγει διαπραγματεύσεις σε επίπεδο κορυφής με την Ουκρανία», ανέφερε σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Κινέζο πρόεδρο

Διατεθειμένος να διεξάγει συνομιλίες σε κορυφαίο επίπεδο με την Ουκρανία δήλωσε στον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters που επικαλείται την κρατική τηλεόραση της Κίνας, ο ίδιος ο Πούτιν μίλησε τηλεφωνικά το μεσημέρι της Παρασκευής με τον Κινέζο πρόεδρο, όπου και του ανέφερε τα εξής: «Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν αγνοήσει τις δικαιολογημένες ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλειά της, έχουν επανειλημμένα παραβεί τις υποσχέσεις τους και συνεχίζουν να αναπτύσσονται στρατιωτικά προς την ανατολή, δοκιμάζοντας τα όρια και τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας. Η Ρωσία είναι πρόθυμη να διεξάγει διαπραγματεύσεις σε επίπεδο κορυφής με την Ουκρανία».


 «Έπιασε τόπο» το κάλεσμα Ζελένσκι

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι τα ξημερώματα της Παρασκευής ανέφερε ότι: «Θα ήθελα να απευθυνθώ στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για άλλη μια φορά. Οι μάχες διεξάγονται σε όλη την Ουκρανία. Ας καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Για να σταματήσουμε τους θανάτους». 

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είναι απλά μία εισβολή, αλλά η αρχή ενός πολέμου κατά της Ευρώπης» επεσήμανε ο ίδιος. 

Ο Ζελένσκι φαίνεται επίσης να επέκρινε τα αργά αντανακλαστικά της Ευρώπης ως προς την αποστολή βοήθειας στη χώρα του. «Δεν βλέπουμε τι θα κάνετε» είπε, απευθυνόμενους στους Ευρωπαίους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS