Ποιες κυρώσεις; Έσοδα - ρεκόρ για τον Πούτιν από το ρωσικό πετρέλαιο τον Μάιο

Ποιες κυρώσεις; Έσοδα - ρεκόρ για τον Πούτιν από το ρωσικό πετρέλαιο τον Μάιο

Σε επίπεδα «μαμμούθ» - στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια - εκτινάχθηκαν τα έσοδα της Ρωσίας τον Μάιο, καθώς οι τιμές του μαύρου χρυσού ανέβηκαν, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

Τα ρωσικά μηνιαία έσοδα από το πετρέλαιο έφτασαν τον Μάιο και πάλι στο επίπεδο του Ιανουαρίου του 2022 - χωρίς ωστόσο να «πιάσουν» τα επίπεδα του Μαρτίου, που είχαν ξεπεράσει τα 22 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για έσοδα ρεκόρ, μεγαλύτερα από τα περυσινά, που ήταν κατά μέσο όρο 15 δις το μήνα.

Παρότι το ευρωπαϊκό εμπάργκο πρόκειται να ξεκινήσει στα τέλη του '22, αρκετές ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν σταματήσει με δική τους πρωτοβουλία τις προμήθειες ρωσικού πετρελαίου.

Ωστόσο, η Ρωσία,προσφέροντας σημαντικές εκπτώσεις που φτάνουν στα 30 δολάρια το βαρέλι σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, κατάφερε να υποκαταστήσει τις ποσότητες αυτές από άλλες αγορές, όπως η Ινδία, η οποία πλέον εισάγει 800.000 - 900.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ πριν από την εισβολή στην Ουκρανία δεν αγόραζε περισσότερα από 100.000 βαρέλια την ημέρα.

Σημειώνεται πάντως ότι οι διεθνείς αναλυτές αναφέρουν ότι η Κίνα έχει «οριακά» αυξήσει τις αγορές πετρελαίου από τη Ρωσία.

Όπως είναι γνωστό, η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί κατά 50% μέσα στο 2022 - και η Ρωσία, ως μεγάλος εξαγωγέας έχει κερδίσει πάρα πολλά από την εξέλιξη αυτή, που είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS