Pfizer: Ξεκίνησε πιλοτικό πρόγραμμα διανομής του εμβολίου, σε 4 πολιτείες των ΗΠΑ

Pfizer: Ξεκίνησε πιλοτικό πρόγραμμα διανομής του εμβολίου, σε 4 πολιτείες των ΗΠΑ

Η Pfizer ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα παράδοσης για το πειραματικό εμβόλιο της κατά του κορωνοϊού σε 4 των ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αφορούν τη διανομή και τις εξαιρετικά κρύες απαιτήσεις αποθήκευσής του.

Το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο αποδείχθηκε ότι είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη κατά του κορωνοϊού με βάση τα αρχικά δεδομένα, πρέπει να αποστέλλεται και να αποθηκεύεται στους -70 βαθμούς Κελσίου, πολύ κάτω από το πρότυπο των 2 με 8 βαθμών Κελσίου για τα υπόλοιπα εμβόλια.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα αποτελέσματα αυτού του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης των εμβολίων, θα χρησιμεύσουν ως πρότυπο για τις υπόλοιπες αμερικανικές πολιτείες και τις ξένες κυβερνήσεις, καθώς προετοιμάζονται να εφαρμόσουν αποτελεσματικά προγράμματα για το εν λόγω εμβόλιο», ανέφερε η Pfizer σε δήλωσή της χθες Δευτέρα.

Οι 4 πολιτείες που επιλέχθηκαν είναι το Ρόουντ Άιλαντ, το Τέξας, το Νέο Μεξικό και το Τενεσί, αφού η εταιρεία έλαβε υπόψη τις διαφορές στο συνολικό τους μέγεθος, την ποικιλομορφία των πληθυσμών, την υποδομή ανοσοποίησης και την ανάγκη προσέγγισης ατόμων σε ποικίλα αστικά και αγροτικά περιβάλλοντα.

Οι 4 αυτές πολιτείες δεν θα λάβουν τις δόσεις εμβολίου νωρίτερα από άλλες πολιτείες, ούτε θα έχουν διαφορετική μεταχείριση, ξεκαθάρισε η Pfizer.

Η εταιρεία αναμένει να έχει περισσότερα ασφαλή δεδομένα για το εμβόλιο από τις τρέχουσες δοκιμές μεγάλης κλίμακας έως την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, προτού υποβάλει αίτηση για άδεια έκτακτης ανάγκης (EUA).

Η Pfizer και η συνεργάτης της BioNTech έχουν συνάψει συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ ύψους 1,95 δισ. δολαρίων για την παροχή 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου, με την Ουάσιγκτον να έχει την επιλογή να αποκτήσει έως και 500 εκατομμύρια δόσεις.

Χθες Δευτέρα, η Moderna, ανακοίνωσε ότι το πειραματικό εμβόλιό της είναι 94,5% αποτελεσματικό στην πρόληψη κατά του κορωνοϊού, με βάση προσωρινά δεδομένα από τις δοκιμές στο τελικό στάδιο, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι τα εμβόλια κατά της νόσου ενδέχεται να είναι έτοιμα για χρήση σύντομα.

Τόσο το εμβόλιο της Pfizer όσο και της Moderna χρησιμοποιούν μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται synthetic messenger RNA, για να ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα κατά του ιού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS