Θεαματικό ράλι για τα ελληνικά ομόλογα - Το εμβόλιο της Pfizer «απογειώνει» τις αγορές

Θεαματικό ράλι για τα ελληνικά ομόλογα - Το εμβόλιο της Pfizer «απογειώνει» τις αγορές

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε πωλήσεις μετά την ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer ότι το πειραματικό εμβόλιό της για την COVID-19 είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς τίτλου αυξήθηκε κατά 6 μονάδες βάσης στο -0,544%, ενώ προηγουμένως ήταν μειωμένη κατά 2 μονάδες βάσης.

Οι αποδόσεις άλλων ομολόγων του πυρήνα της Ευρωζώνης αυξήθηκαν επίσης σημαντικά, ενώ οι αποδόσεις των τίτλων της περιφέρειας αυξήθηκαν από τα χαμηλά επίπεδα- ρεκόρ που σημείωναν προηγουμένως.

Τα ελληνικά ομόλογα

Πριν από την ανακοίνωση της Pfizer, οι αποδόσεις των ιταλικών και ελληνικών ομολόγων είχαν υποχωρήσει σε νέα χαμηλά επίπεδα- ρεκόρ καθώς οι επενδυτές χαιρέτισαν τις αξιολογήσεις του οίκου Moody’s για το αξιόχρεό τους, και η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές ενίσχυσε το κλίμα.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε έως το 0,572% μετά την επιβεβαίωση του αξιόχρεου της Ιταλίας από τον Moody’s στη βαθμίδα Baa3, αλλά στις 14.30 (ώρα Ελλάδας) σημείωνε άνοδο κατά 3 μονάδες βάσης στο 0,644%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου μειώθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 0,747% μετά την αναβάθμιση την Παρασκευή του αξιόχρεου της Ελλάδας στη βαθμίδα Ba3 από τη B1, ενώ πριν λίγο διαμορφωνόταν στο 0,796%, κατά 3 μονάδες βάσης χαμηλότερα (σε σχέση με την Παρασκευή).

Αιφνιδίασε τους επενδυτές

Η ανακοίνωση της Pfizer αιφνιδίασε τους επενδυτές, οι οποίοι εκτόξευσαν τις τιμές των μετοχών. Οι αγορές δεν ανέμεναν σύντομα κάποιο αποτελεσματικό εμβόλιο για την COVID-19, η οποία έχει οδηγήσει σε μεγάλης κλίμακας διακοπές λειτουργίας των οικονομιών και έχει αναστατώσει την καθημερινή ζωή.

Η Pfizer και η γερμανική εταιρεία- εταίρος της BioNTech είναι οι πρώτες φαρμακευτικές εταιρείες που παρουσίασαν επιτυχή στοιχεία από μία μεγάλης κλίμακας κλινική δοκιμή για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ