«Πέρασαν βαλίτσες από την Καϊλή» - Το «Politico» μιλά για χορό εκατομμυρίων από Κατάρ και Μαρόκο στο διαμέρισμα της ευρωβουλευτή

«Πέρασαν βαλίτσες από την Καϊλή» - Το «Politico» μιλά για χορό εκατομμυρίων από Κατάρ και Μαρόκο στο διαμέρισμα της ευρωβουλευτή

Επιβαρύνεται ολοένα και περισσότερο η θέση της Εύας Καϊλή, αλλά και των άλλων εμπλεκόμενων στo Qatargate, καθώς το περίπου 1.500.000 ευρώ που βρέθηκε έως τώρα στην κατοχή των πρωταγωνιστών του σκανδάλου ίσως αποδειχθεί «ψίχουλα» μπροστά στον όγκο των χρημάτων που διοχετεύτηκαν από Κατάρ και Μαρόκο προς τις Βρυξέλλες.

Το «Politico», προχωρώντας σε μια νέα αποκάλυψη, έφερε στο φως το ένταλμα σύλληψης που «καίει» την Εύα Καϊλή, κάνοντας αναφορές σε «αρκετά εκατομμύρια σε μετρητά», που δόθηκαν στο κύκλωμα με άκρα μυστικότητα. Βάσει αυτού του εντάλματος, η Καϊλή φέρεται επίσης, να έχει παραδεχθεί ότι από το διαμέρισμά της στη βελγική πρωτεύουσα «πέρασαν πολλές βαλίτσες με χρήματα», χωρίς όμως ακόμη οι δικαστές που χειρίζονται την υπόθεση να γνωρίζουν το ακριβές ποσό που διακινήθηκε από το Κατάρ και το Μαρόκο στις σκοτεινές δοσοληψίες του κυκλώματος.

«Γνώριζε»

«Η κατηγορούμενη παραδέχτηκε ότι σύστησε στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα», αναφέρεται στο ένταλμα, ενώ υπογραμμίζεται ότι «γνώριζε για τις δραστηριότητες του συντρόφου της και του Παντσέρι». Το δημοσίευμα, που υπογράφεται από την Ελληνίδα δημοσιογράφο Νεκταρία Σταμούλη, αναφέρει ότι τα χρήματα παραδόθηκαν στον Αντόνιο Παντσέρι και την Εύα Καϊλή. Επιβεβαιώνεται δε ότι η πρώην αντιπρόεδρος επικοινώνησε με τον Παντσέρι και με δύο ακόμη ευρωβουλευτές, οι οποίοι όμως δεν κατονομάζονται, τουλάχιστον για την ώρα, αμέσως μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου.

Τα «αρκετά εκατομμύρια ευρώ», στα οποία αναφέρεται το ένταλμα σύλληψης, καταβλήθηκαν σε μετρητά από τις δύο αραβικές χώρες. Παράλληλα, περιγράφεται ένα ολόκληρο δίκτυο που δρούσε στις Βρυξέλλες και λειτουργούσε για λογαριασμό του, έως και το 2021, Καταριανού υπουργού Εργασίας. Ο συγκεκριμένος πρώην υπουργός του Κατάρ φέρεται να ήταν το πρόσωπο που εξ αποστάσεως, χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει στην Ευρώπη, διεύθυνε όλες τις υποθέσεις, δίνοντας τις κατευθυντήριες γραμμές στον Παντσέρι. «Ο υπουργός Εργασίας φαίνεται να είναι ο ελεγκτής των δραστηριοτήτων του κ. Παντσέρι», σημειώνεται στο ένταλμα των βελγικών Αρχών.

Η «Ολλανδέζα»

Το ένταλμα φωτογραφίζει επίσης, τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι ως τον ενδιάμεσο ανάμεσα στον Παντσέρι και την Καϊλή. «Η έρευνα δείχνει ότι δόθηκαν εντολές από τον Παντσέρι στον σύζυγο της κατηγορουμένης», ενώ σε άλλο σημείο γίνεται λόγος για μια μυστηριώδη Ολλανδέζα, η οποία, για κάποιον λόγο, δεν ήταν αρεστή στον πρώην Ιταλό ευρωβουλευτή. Ο Παντσέρι, μάλιστα, απευθύνθηκε σχετικά στον Τζιόρτζι για να νουθετήσει την τότε σύντροφό του, περιγράφοντας την απογοήτευση του Ιταλού «εγκέφαλου» του κυκλώματος, επειδή η Καϊλή μιλούσε με «την Ολλανδέζα».

Οι βελγικές Αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη ποια εντέλει είναι η «Ολλανδέζα» ούτε, επίσης, τον ρόλο της στο κύκλωμα, αν είχε, όπως και τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν αρεστή στον Παντσέρι. «Ο Παντσέρι επικρίνει το γεγονός ότι η Καϊλή μίλησε με την Ολλανδή», αναφέρεται σχετικά, σημειώνοντας ακόμη ότι ο Ιταλός εκτιμούσε ότι «η Καϊλή είχε υπερβεί τα όρια». Αυτή τη δυσαρέσκειά του μετέφερε στον Τζιόρτζι, λέγοντάς του πως «θα ήταν καλή ιδέα να της πεις να σταματήσει».

Αναφερόμενος στη διαφάνεια, εκπρόσωπος των βελγικών διωκτικών Αρχών είπε ότι οι ερευνητές έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλες τις πληρωμές που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Qatargate. Το ένταλμα αναφέρει ακόμα ότι ο Τζιόρτζι βοηθούσε ανεπίσημα την Καϊλή να ξεχρεώσει ένα «δεύτερο διαμέρισμα» που είχε αγοράσει στο όνομά της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ