Πράκτορας της KGB τη δεκαετία του '70 ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος -Τι αποκαλύπτει ο ελβετικός Τύπος

Πράκτορας της KGB τη δεκαετία του '70 ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος -Τι αποκαλύπτει ο ελβετικός Τύπος

Για λογαριασμό των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών, της KGB, δούλευε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριάρχης Κύριλλος, σύμφωνα με τον ελβετικό Τύπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Tages-Anzeiger, ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τα χρόνια που ήταν αντιπρόσωπος του Πατριαρχείου της Μόσχας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών συνεργαζόταν με την KGB, με την κωδική ονομασία «Μιχαΐλοφ».

Ο Πατριάρχης της Μόσχας Κύριλλος (κατά κόσμον Βλαντίμιρ Γκουντνιάγεφ), τη δεκαετία του '70 διενεργούσε κατασκοπευτική δραστηριότητα στη Γενεύη με εντολή της Επιτροπής Κρατικής Ασφαλείας (KGB) της ΕΣΣΔ, έγραψαν χθες μια σειρά ελβετικών εφημερίδων και ιδιαίτερα η εφημερίδα Tages-Anzeiger (στο άρθρο της «Putins Patriarch war Spion in der Schweiz»), επικαλούμενη αποχαρακτηρισμένα κρατικά αρχεία της περιόδου 1969-1989, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με το κωδικό όνομα «Μιχαΐλοφ» δούλευε ο Πατριάρχης Κύριλλος

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο Γκουντνιάγεφ εργαζόταν για λογαριασμό της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας, χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία «Μιχαΐλοφ», κατέχοντας στην Ελβετία την επίσημη θέση του εκπροσώπου του Πατριαρχείου της Μόσχας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, αναφέρει η εφημερίδα.

Κύριο καθήκον του ήταν να ασκεί επιρροή στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών. Από την Ελβετία επέστρεψε στη Σοβιετική Ένωση, όπου άρχισε γρήγορα να προωθείται στην εκκλησιαστική ιεραρχία.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αρνήθηκε να σχολιάσει τα εν λόγω δημοσιεύματα του ελβετικού Τύπου. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών ανέφερε ότι δεν διαθέτει πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Υποστηρικτής του Πούτιν και της ρωσικής εισβολής ο Πατριάρχης Κύριλλος

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος, μέγας υποστηρικτής του Πούτιν και υπέρμαχος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, έχει επικριθεί για τη στάση του στον πόλεμο. Είχε ταχθεί υπέρ της επιστράτευσης του Πούτιν και είχε καλέσει τους Ρώσους να συσπειρωθούν γύρω από την επιθετική πολιτική του Κρεμλίνου.

Η υποστήριξη του Κύριλλου στον πόλεμο στην Ουκρανία έχει βαθύνει τη ρήξη μεταξύ της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και άλλων Ορθόδοξων Εκκλησιών σε όλο τον κόσμο.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS