Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Πλήρως εμβολιασμένο το 70% των ενηλίκων στην Ε.Ε.

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Πλήρως εμβολιασμένο το 70% των ενηλίκων στην Ε.Ε.

«Πρέπει να βοηθήσουμε και τον υπόλοιπο κόσμο να εμβολιαστεί» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν – Ετοιμότητα για διάθεση ενισχυτικών δόσεων ζήτησε η Στέλλα Κυριακίδου


Το 70% των ενηλίκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο twitter η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πολλούς ανθρώπους που κατέστησαν δυνατή αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Πρέπει όμως να πάμε πιο πέρα» ανέφερε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε ανάρτησή της στο Twitter, σημειώνοντας ότι πρέπει να εμβολιαστούν περισσότεροι Ευρωπαίοι. «Πρέπει να βοηθήσουμε και τον υπόλοιπο κόσμο να εμβολιαστεί» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τους εταίρους της.

Ικανοποίηση για την επίτευξη του στόχου του 70% των πλήρως εμβολιασμένων ενηλίκων εξέφρασε η Επίτροπος Υγείας Στέλλας Κυριακίδου. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι οι νέες μεταλλάξεις καθιστούν απαραίτητο να ανέβει κι άλλο το ποσοστό.

Η κ. Κυριακίδου υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει η ετοιμότητα για διάθεση ενισχυτικών δόσεων «εάν τα επιστημονικά στοιχεία συνηγορούν πως αυτός είναι ο τρόπος προς τα εμπρός».

«Σήμερα μπορούμε να νιώθουμε υπερήφανοι γιατί η Ευρωπαϊκή Εμβολιαστική Στρατηγική μας απέδωσε, πετυχαίνοντας τον στόχο, που είχαμε θέσει τον Ιανουάριο, για 70% πλήρως εμβολιασμένων ενηλίκων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στις προσπάθειές μας να τερματισθούν η πανδημία και οι επιπτώσεις της στις κοινωνίες και στις οικονομίες, αλλά κυρίως στις ανθρώπινες ζωές που χάνονται», ανέφερε η Επίτροπος Υγείας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ