Φον ντερ Λάιεν: Ερχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού -Μπορούν να λειτουργήσουν από τον Ιούνιο

Φον ντερ Λάιεν: Ερχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού -Μπορούν να λειτουργήσουν από τον Ιούνιο

Mια χαρμόσυνη είδηση γνωστοποίησε σε δηλώσεις της στο Πόρτο η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, ανακοινώνοντας ότι από τον Ιούνιο μπορεί να λειτουργήσει το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, προκειμένου οι Ευρωπαίοι να απολαύσουν το καλοκαίρι τους.

«Χαίρομαι που ανακοινώνω ότι οι εργασίες για να τεθεί σε λειτουργία το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό τον Ιούνιο, βρίσκονται σε καλό δρόμο. Θέλουμε οι Ευρωπαίοι να απολαύσουν ένα ασφαλές και χαλαρό καλοκαίρι», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξη Τύπου στο Palacio de Cristal στο Πόρτο.

Οπως τόνισε ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι «πρέπει να υπονομεύουμε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες εμβολιασμού - ας ανοίξουμε με προσεκτικό, συντονισμένο τρόπο».

Πώς θα λειτουργεί το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού
Το «ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό» θα διευκολύνει την ασφαλή και ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ στη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό, που θα αποδεικνύει ότι ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19, ότι έχει εξεταστεί για COVID-19 με αρνητικό αποτέλεσμα ή ότι έχει αναρρώσει από την COVID-19, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.
Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό μπορεί να χρησιμεύει ως αποδεικτικό εμβολιασμού, εξέτασης και ανάρρωσης, ως λόγο εξαίρεσης από τους περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία που επιβάλλονται από κράτος μέλος για λόγους δημόσιας υγείας, όπως η απαίτηση διαγνωστικής δοκιμασίας ή καραντίνας.

Αν ένα κράτος μέλος αποδέχεται το αποδεικτικό εμβολιασμού ως λόγο εξαίρεσης από τους περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία, θα οφείλει να αποδέχεται το αποδεικτικό εμβολιασμού που έχει εκδοθεί από άλλο κράτος μέλος σε σχέση με εμβόλια που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας στην ΕΕ.

Τα κράτη μέλη θα έχουν τη δυνατότητα να το επεκτείνουν αυτό σε ταξιδιώτες που εμβολιάζονται με άλλα εμβόλια. Κάθε κάτοχος ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού, όταν ταξιδεύει, θα έχει τα ίδια δικαιώματα με τους πολίτες του κράτους μέλους το οποίο επισκέπτεται, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, υποβληθεί σε διαγνωστική δοκιμασία ή αναρρώσει.

Αν κάποιο κράτος μέλος εξακολουθεί να απαιτεί από τους κατόχους ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού να υποβληθούν σε καραντίνα ή σε διαγνωστική δοκιμασία, πρέπει να ενημερώνει την Επιτροπή και όλα τα υπόλοιπα κράτη μέλη και να αιτιολογεί τα μέτρα αυτά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS