Νέα Υόρκη: Timelapse βίντεο δείχνει πως η πόλη «χάθηκε» μέσα στους καπνούς μετά τις φωτιές στον Καναδά

Νέα Υόρκη: Timelapse βίντεο δείχνει πως η πόλη «χάθηκε» μέσα στους καπνούς μετά τις φωτιές στον Καναδά

Τον τρόπο με τον οποίο σκεπάστηκε με καπνούς η Νέα Υόρκη μετά τις δασικές πυρκαγιές στον Καναδά κατέγραψε ένα timelapse βίντεο το οποίο δημοσιοποίησε το New York Post.

Στο βίντεο φαίνεται ο καθαρός ουρανός στη Νέα Υόρκη, ο οποίος από τις 11 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. άρχισε να γεμίζει από καπνούς, ενώ η ορατότητα μειωνόταν σημαντικά, ώσπου κάποια στιγμή η Νέα Υόρκη «χάθηκε» από το οπτικό πεδίο.

Μάλιστα, ακόμα και οι ουρανοξύστες της πόλης «βυθίζονταν» στη θαμπάδα των καπνών εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών που έχουν σημειωθεί στον Καναδά.

Δείτε βίντεο

Επηρεάστηκε η ποιότητα του αέρα

Την ίδια ώρα, η ποιότητα του αέρα στη Νέα Υόρκη έχει επηρεαστεί αρνητικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύσταση από τις Αρχές για χρήση μάσκας Ν95. Εκατομμύρια πολίτες τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και σε πολλές άλλες περιοχές της βόρειας Αμερικής κυκλοφορούν με μάσκες, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσπαθούν να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.


Συγκεκριμένα, η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) χαρακτήρισε την ποιότητα του αέρα σε μεγάλο μέρος του βορειοανατολικού τμήματος ως «ανθυγιεινή», ειδικά για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

 

Η χειρότερη περίοδος πυρκαγιών που έχει καταγραφεί ποτέ στο Κεμπέκ

Σήμερα οι Αρχές στη Νέα Υόρκη ξεκινούν τη διανομή δωρεάν μασκών, ενώ οι Αρχές στον Καναδά καλούν τους πολίτες να φορούν μάσκα εάν δεν μπορούν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους. Επίσης, έχει δοθεί επισήμανση για τις καιρικές συνθήκες οι οποίες, σύμφωνα με τους ειδικούς, αναμένεται να επιμείνουν και το Σαββατοκύριακο.

Μεγάλο μέρος δε του καπνού προέρχεται από την επαρχία Κεμπέκ του Καναδά, στην οποία μαίνονται 150 φωτιές. Περισσότεροι από 15.000 κάτοικοι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την επαρχία, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τετάρτη. Είναι ήδη η χειρότερη περίοδος πυρκαγιών που έχει καταγραφεί ποτέ στο Κεμπέκ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS