ΝΑΤΟ: «Κατέβηκε» από το Twitter η ανάρτηση με τα συγχαρητήρια στην Τουρκία για τη Μικρασιατική καταστροφή

ΝΑΤΟ: «Κατέβηκε» από το Twitter η ανάρτηση με τα συγχαρητήρια στην Τουρκία για τη Μικρασιατική καταστροφή

«Οπισθοχώρηση» έκανε τελικά το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, κατεβάζοντας την... συγχαρητήρια ανάρτηση που έκανε προς την Τουρκία για την «Ημέρα της Νίκης», που ταυτίζεται με την Μικρασιατική Καταστροφή και εκδίωξη του Ελληνισμού από τα πατρογονικά εδάφη της Μικράς Ασίας.

Η ανάρτηση που έγινε από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη για το 1922 στο Twitter πλέον έχει κατέβει από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Πιο συγκεκριμένα το στρατηγείο συνεχάρη την Τουρκία για την εθνική εορτή της 30ης Αυγούστου, που ουσιαστικά τιμάται -από τη γείτονα- η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922 στη Μικρά Ασία.

Με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ (LANDCMD), που εδρεύει μόνιμα στη Σμύρνη, σχολίασε προκλητικά: «Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης. Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού, για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Capture 1490

Λίγες ώρες μετά και τις ελληνικές αντιδράσεις το Tweet εμφανίζεται πλέον ως ανενεργό εάν ο χρήστης «κλικάρει» σε αυτό

Το οξύμωρο βέβαια είναι πως η LANDCMD, συγχαίρει επί της ουσίας την Τουρκία για τη νίκη της επί της Ελλάδας, ενός άλλου μέλους του ΝΑΤΟ. Τα τουρκικά ΜΜΕ προβάλλουν με έντονους τίτλους, τη ΝΑΤΟϊκή ανάρτηση, για την επέτειο που γιορτάστηκε μεγαλοπρεπώς στην χώρα, σημειώνοντας πως η κίνηση αυτή ενόχλησε την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης η Ελλάδα προχώρησε σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. «Στη συνέχεια ανάρτησης του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με την ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη», τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών

«Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων», επεσήμανε ακόμη η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS