Κορωνοϊός: Χορεύοντας με το lockdown - Η Ευρώπη σε κόκκινο συναγερμό - «Λουκέτο» στην Ολλανδία

Κορωνοϊός: Χορεύοντας με το lockdown - Η Ευρώπη σε κόκκινο συναγερμό - «Λουκέτο» στην Ολλανδία

Φρένο στον κίνδυνο εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον προσπαθούν να βάλουν οι χώρες της Ευρώπης. «Κατεβάζει ρολά» για δύο εβδομάδες η Ολλανδία.

Ο αόρατος εχθρός που ακούει στο όνομα παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού αλλάζει εκ νέου τα δεδομένα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Στην Μεγάλη Βρετανία μετρούν ήδη αντίστροφα για μερικό κλείσιμο αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, ενώ η Ολλανδία μπαίνει σε νέο lockdown δύο εβδομάδων από την σήμερα. Χιλιάδες Βρετανοί συνωστίστηκαν σε αποβάθρες τρένων στο Λονδίνο αλλά και στο λιμάνι του Έσσεξ… σε μία προσπάθεια να προλάβουν την απαγόρευση εισόδου στην Γαλλία που ισχύει από χθες τα ξημερώματα και να σώσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους.

Η χώρα τους όμως βρίσκεται στο έλεος του νέου κύματος καταγράφοντας περισσότερα από 93.000 κρούσματα την ημέρα. Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, προσανατολίζεται στην επαναφορά αυστηρών περιορισμών από τις 27 Δεκεμβρίου. Τα αυστηρά μέτρα στα πρότυπα του περσινού lockdown έβγαλαν στον δρόμο χιλιάδες αντιεμβολιαστές, οι οποίοι χωρίς μάσκες και αποστάσεις συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Την ίδια στιγμή το Λονδίνο έχει μετατραπεί σε... σπίτι της Όμικρον με 10.000 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες.

Στην Γαλλία με την χώρα να καταγράφει περισσότερα από 50.000 κρούσματα καθημερινά, η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα σενάρια για τον περιορισμό της πανδημίας. Περισσότερα από 6.000 είναι τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης με τον πρόεδρο Μακρόν να στηρίζει το πλάνο της επιτάχυνσης των εμβολιασμών.

Στην Ιταλία η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Πέμπτη θα υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση για την λήψη πρόσθετων μέτρων. Η χώρα κατέγραψε μέσα σε 24 ώρες, σχεδόν 30.000 κρούσματα, με τα 84 από αυτά να ανήκουν στην παραλλαγή Όμικρον. Το νέο κύμα της πανδημίας δεν φαίνεται πάντως να πτοεί τους πολίτες που γεμίζουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές.

Όσο για την Ιρλανδία, η χώρα του Ηνωμένου Βασιλείου προχώρησε ήδη στην απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8 από το χθεσινό βράδυ.

Στην Ολλανδία με τα κρούσματα καθημερινά να είναι περισσότερα από 15.000 ο Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε χθες, lockdown δύο εβδομάδων, το οποίο ξεκινάει από σήμερα. Κλειστά θα παραμείνουν για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σχεδόν τα πάντα, με εξαίρεση τα καταστήματα και τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Αυτό σημαίνει πενιχρά Χριστούγεννα, χωρίς επίσκεψη σε εστιατόρια, καφέ, καζίνο, μουσεία, καταστήματα μόδας, κινηματογράφους ή ακόμα και κομμωτήρια. Επίσης, τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η τριτοβάθμια εκπαίδευση κλείνουν μια εβδομάδα νωρίτερα.

Μήπως έρχεται η σειρά μας;
Παράθυρο για νέα μέτρα άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενόψει της επέλασης της παραλλαγής Όμικρον αποκλείοντας ωστόσο γενικό lockdown.

Όπως είπε, η κυβέρνηση έλαβε μέτρα ενόψει της επέλασης της Όμικρον, καθώς από σήμερα για να έρθει κάποιος στην Ελλάδα πρέπει να έχει εκτός από πιστοποιητικό εμβολιασμού κι ένα αρνητικό PCR τεστ 48 ωρών. «Άρα κάνουμε πιο δύσκολη την πρόσβαση στη χώρα ώστε να εμποδίζουμε την εισαγωγή πολλών νέων κρουσμάτων, καθώς η Όμικρον αρχίζει να επικρατεί. Είναι αδύνατο να μην έρθει και στην Ελλάδα η νέα μετάλλαξη και να μη γίνει κάποιου είδους ξέσπασμα. Δίνουμε τη μάχη μας να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε δε ότι «πλην του γενικού lockdown δεν έχω αποκλείσει ποτέ κάποιο άλλο μέτρο, διότι δεν ξέρω ποια θα είναι η εξέλιξη της πανδημίας. Γενικό lockdown πάντως αποκλείεται να υπάρξει».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ