Παρατηρητήριο ΝΔ: Τα fakenews Τσίπρα στη Βουλή για το lockdown και τη διαχείριση της πανδημίας -Με επίσημα στοιχεία

Παρατηρητήριο ΝΔ: Τα fakenews Τσίπρα στη Βουλή για το lockdown και τη διαχείριση της πανδημίας -Με επίσημα στοιχεία

Για fake news ως προς την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και την πορεία των εμβολιασμών, κατηγορεί το Παρατηρητήριο της ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Το μόνο που κάνει ο κ. Τσίπρας από την αρχή της πανδημίας είναι να καταγγέλλει όποιο μέτρο λαμβάνει η Κυβέρνηση. Όταν ανοίγουν δραστηριότητες διαμαρτύρεται ότι τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Όταν λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα διαμαρτύρεται για τις επιπτώσεις στην οικονομία» σχολιάζει το Παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ.

Οπως τονίζει επίσης, ο κ. Τσίπρας «σήμερα προχώρησε ένα βήμα παραπάνω χαρακτηρίζοντας αποτυχημένη τη διαχείριση της πανδημίας κάνοντας λόγο «για το πιο παρατεταμένο και αποτυχημένο lockdown στην Ευρώπη»». Για να προσθέσει το Παρατηρητήριο ΝΔ: «Επειδή η καλύτερη απάντηση στα fake news είναι τα συγκεκριμένα στοιχεία, παρακάτω θα βρείτε όλα τα δεδομένα για την υγειονομική εικόνα, τους εμβολιασμούς και το ιστορικό των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.. Μια απλή ανάγνωση των στοιχείων επιβεβαιώνει ότι, εν αντιθέσει με τα fake news Τσίπρα, η προσαρμογή των μέτρων στα επιδημιολογικά δεδομένα και η τροποποίησή τους ανάλογα με τις εξελίξεις είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τόσο οι υγειονομικοί δείκτες όσο και η πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας διαψεύδουν με τον πιο ηχηρό τρόπο το fake αφήγημα περί δήθεν αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας και δείχνουν ότι τα έχουμε πάει καλύτερα από την μεγάλη πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό που κρίνει σε τελική ανάλυση την επιτυχία μιας πολιτικής είναι τα δεδομένα. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Τους παραθέτουμε λοιπόν στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 635
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 9,51
Περιοριστικά μέτρα από τον Νοέμβριο 2020 με τοπικά lockdown έως και τις 16 Μαρτίου 2021.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 854
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 8,13
Ισχύουν περιοριστικά μέτρα από  τις αρχές Νοεμβρίου, lockdown από τις αρχές Δεκεμβρίου και παράταση του lockdown μέχρι τις 28 Μαρτίου.


ΓΑΛΛΙΑ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 1339
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 7,13
Η Γαλλία βρίσκεται σε εθνικό lockdown από τις αρχές Νοεμβρίου 2020. Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00. Η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν πρόκειται να αρθούν πριν τα μέσα Απριλίου. Εκτός από τους εθνικούς περιορισμούς, εφαρμόζονται και τοπικά lockdown όπως στη Γαλλική Ριβιέρα όπου απαιτείται ειδική άδεια για να βγει κάποιος από το απόγευμα της Παρασκευής έως το πρωί της Δευτέρας.


ΙΣΠΑΝΙΑ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 1502
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 8,68
Τα περιοριστικά μέτρα ξεκίνησαν από τις 9 Οκτωβρίου 2020 όταν η Μαδρίτη και άλλες 8 περιοχές τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στις 25 Οκτωβρίου γενικεύτηκαν  σε όλη τη χώρα.
Η Ισπανία βρίσκεται σε εθνική απαγόρευση κυκλοφορίας έως τις αρχές Μαΐου 2021. Μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για δουλειά, εκπαίδευση, φάρμακα- γιατρούς και φροντίδα ηλικιωμένων ή παιδιών.


ΙΤΑΛΙΑ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 1633
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 7,87
Τοπικά lockdown και μέτρα σε εθνικό επίπεδο από τις αρχές Νοεμβρίου 2020. Παράταση των μέτρων έως τις 28 Μαρτίου. Σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ των 20 περιοχών, τηλεκπαίδευση από τον περασμένο Οκτώβριο. Από τις αρχές Φεβρουαρίου χαλάρωσε τα μέτρα αλλά μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων ξαναμπήκε σε νέους περιορισμούς. Την περασμένη Τρίτη ο Ιταλός υπουργός Υγείας παρουσίασε τα νέα μέτρα πρόληψης που θα ισχύσουν από τις 6 Μαρτίου, μέχρι τις 6 Απριλίου.


ΑΥΣΤΡΙΑ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 954
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 8,03
Στις 26 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε το τρίτο lockdown. Από τις 8 Φεβρουαρίου προχώρησε σε μερική χαλάρωση των μέτρων και στη συνέχεια σε παράταση του lockdown μέχρι το Πάσχα των Καθολικών, στις 4 Απριλίου, συμπεριλαμβανομένης της εστίασης, των ξενοδοχείων και του πολιτισμού.


ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 1371
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 8,98
Η χώρα με έναν από τους υψηλότερους δείκτες θνητότητας της COVID-19 στον κόσμο σκληραίνει τα μέτρα μέσω απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας τουλάχιστον έως τις 19 Μαρτίου και με ενδεχόμενο παράτασης.


ΒΕΛΓΙΟ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 1905
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 7,29
Στις 31 Οκτωβρίου ανακοινώνει το δεύτερο εθνικό lockdown.
Παράταση του lockdown έως την 1η Απριλίου. Ανοιχτά μόνο τα σχολεία και τα καταστήματα με τον κανόνα ο καθένας να ψωνίζει μόνος του και να μην παραμένει εντός του καταστήματος περισσότερο από μισή ώρα.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 1614
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 8,83
Από τον Νοέμβριο 2020 βρίσκεται σε μερική καραντίνα και από τις 15 Ιανουαρίου σε πανεθνικό lockdown.
Το γενικό lockdown παρατείνεται τουλάχιστον έως τις 16 Μαρτίου με κλειστά σχολεία, τηλεργασία και ανοιχτές μόνο τις «αναγκαίες» επιχειρήσεις.


ΤΣΕΧΙΑ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 1962
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 6,86
Μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο στην ΕΕ, η Τσεχική Δημοκρατία σκληραίνει τα μέτρα.
Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν το κλείσιμο και το κλείσιμο σχολείων για μικρότερα παιδιά.
Βρίσκεται σε μερικό lockdown από το τέλος Οκτωβρίου. Χαλάρωσε κάποια μέτρα πρόσκαιρα και από το τέλος Δεκεμβρίου ξαναμπήκε σε lockdown.


ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 915
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 5,9
Σε lockdown τουλάχιστον έως τις 15 Μαρτίου με τα περισσότερα μέτρα να εφαρμόζονται από τον περασμένο Οκτώβριο όπου βρέθηκε αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας.


ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 137
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 8,8
Από τον Νοέμβριο του 2020 ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ενώ ανακοινώθηκε νέο lockdown από τις  8 Μαρτίου και για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS