Κορωνοϊός: Έρευνα δείχνει αντισώματα στο 99% των κρουσμάτων ακόμη και 20 μήνες μετά

Κορωνοϊός: Έρευνα δείχνει αντισώματα στο 99% των κρουσμάτων ακόμη και 20 μήνες μετά

Αντισώματα κατά του κορωνοϊού εμφανίζουν ακόμη και 20 μήνες μετά τη νόσησή τους σχεδόν όλοι οι οργανισμοί που επιβιώνουν της Covid-19, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, ωστόσο δεν είναι σαφές κατά πόσο αυτά τους προστατεύουν από νέα νόσηση, ιδίως με τις νεότερες μεταλλάξεις.

Η επιστημονική εργασία ερευνητών της κορυφαίας ιατρικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς της Βαλτιμόρης έδειξε ότι το 99% των ανεμβολίαστων πολιτών που πέρασαν την περιπέτεια με τον κορωνοϊό είχαν για πάνω από ενάμιση χρόνο αντισώματα κατά της πρωτεΐνης ακίδας του ιού, ποσοστό εννιαπλάσιο από όσους ανεμβολίαστους δεν είχαν διαπιστωθεί να έχουν κολλήσει τον κορωνοϊό.

Η εργασία, με επικεφαλής τη δρα Τζένιφερ Αλέτζο, βασίστηκε στον έλεγχο αντισωμάτων σε τρία διαφορετικά γκρουπ εθελοντών, που ήταν όλοι ανεμβολίαστοι. Η πρώτη ομάδα είχε 295 συμμετέχοντες που είχαν θετικό τεστ Covid-19, η δεύτερη 275 άτομα που πιστεύουν ότι είχαν κορωνοϊό χωρίς ποτέ να περάσουν από τεστ, και η τρίτη 246 εθελοντές που πιστεύουν ότι δεν είχαν ποτέ του κορωνοϊό.

Ο έλεγχος αντισωμάτων έδειξε ότι στην περίοδο από τους 0 ως τους 20 μήνες από τη θετική διάγνωση κορωνοϊού, το 99% του πρώτου γκρουπ είχε αντισώματα κατά της ακίδας του κορωνοϊού που προσδένεται στο κύτταρο, και μάλιστα με τον υψηλό μέσο όροι των 205 ανά χιλιοστόλιτρο. Δεν φαίνεται να υπάρχει σχέση μεταξύ του χρόνου από τη διάγνωση και του επιπέδου των αντισωμάτων.

Στο δεύτερο γκρουπ αντισώματα βρέθηκαν μόνο στο 55% των ατόμων, με μέσο όρο 131 U/mL, ενώ στο τρίτο μόνο στο 11%, με μέσο όρο 82 U/mL.

Οι ερευνητές της σχετικής έκθεσης, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of the American Medical Association, ανέφεραν ότι «μολονότι τα στοιχεία για τη φυσική ανοσία των ανεμβολίαστων υγιών Αμερικανών ενηλίκων έως και 20 μήνες μετά την επιβεβαιωμένη μόλυνση με Covid-19 είναι ενθαρρυντικά, παραμένει ασαφές κατά πόσο αυτά τα επίπεδα αντισωμάτων συνδέονται με προστασία έναντι μελλοντικής μόλυνσης από SARS-CoV-2, ιδιαιτέρως με τα νέα στελέχη που καταγράφονται».

Άλλωστε κατά κανόνα όσοι είχαν μολυνθεί πριν πάνω από 20 μήνες είχαν το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού, εκείνο της Γουχάν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS