Eμβόλια Moderna - Pfizer: Ποιο παράγει τα περισσότερα αντισώματα

Eμβόλια Moderna - Pfizer: Ποιο παράγει τα περισσότερα αντισώματα

Mελέτη συνέκρινε άμεσα τις ανοσολογικές αποκρίσεις έπειτα από εμβολιασμό με τα δύο αυτά σκευάσματα


Έρευνα για τα εμβόλια κατά του κοροναϊού έδειξε πως το εμβόλιο της Moderna παράγει διπλάσια αντισώματα από εκείνα της Pfizer.

Η μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 2.500 εργαζομένους σε ένα μεγάλο νοσοκομειακό σύστημα του Βελγίου, συνέκρινε άμεσα τις ανοσολογικές αποκρίσεις έπειτα από εμβολιασμό με τα δύο αυτά σκευάσματα.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα επίπεδα αντισωμάτων μεταξύ των ατόμων που δεν είχαν μολυνθεί από τον κοροναϊό πριν λάβουν δύο δόσεις του εμβολίου Moderna, ήταν κατά μέσο όριο 2.881 μονάδες ανά μιλιλίτρο, συγκριτικά με 1.108 μονάδες σε αντίστοιχη ομάδα που εμβολιάστηκε και με τις δύο δόσεις του σκευάσματος της Pfizer.

Ποια η εξήγηση
Τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν σε επιστολή προς το περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, έδειξαν πως οι διαφορές θα μπορούσαν να εξηγηθούν από:

– Τα υψηλότερα επίπεδα δραστικού συστατικού στο εμβόλιο της Moderna – 100 μικρογραμμάρια συγκριτικά με 30 μικρογραμμάρια σε εκείνο των Pfizer/BioNTech, και

– Το μεγαλύτερο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των δύο δόσεων της Moderna – τέσσερις εβδομάδες, αντί για τρεις που ισχύει στην περίπτωση του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS