Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών

Κλινικές δοκιμές σε παιδιά ηλικίας πέντε έως έντεκα ετών ξεκίνησαν οι εταιρείες Pfizer και Moderna, σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times».

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έρχεται ύστερα από αίτημα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Η παρότρυνση για τις κλινικές δοκιμές στην ηλικιακή αυτή κατηγορία γίνεται για να βοηθήσει στον εντοπισμό περιπτώσεων σπάνιας καρδιακής φλεγμονής που έχουν παρουσιαστεί σε άτομα κάτω των 30 ετών τα οποία έχουν πλήρως εμβολιαστεί (έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της νόσου Covid).

Σε δηλώσεις της στον ιστότοπο «CNET», η εταιρεία Pfizer παραδέχτηκε ότι ξεκίνησε τις κλινικές δοκιμές σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών στις 8 Ιουνίου και σε παιδιά κάτω των 5 ετών στις 21 Ιουνίου.

Η μελέτη περιλαμβάνει έως και 4.500 συμμετέχοντες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Φινλανδία, την Πολωνία και την Ισπανία , σύμφωνα με τον αμερικανικό φαρμακευτικό κολοσσό .

Τα αρχικά αποτελέσματα για την ηλικιακή ομάδα 5 έως 11 ετών αναμένονται τον Σεπτέμβριο και τα δεδομένα για παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών, καθώς και 6 μηνών έως 2 ετών, προς το τέλος του έτους.

Η Moderna άρχισε να συγκεντρώνει εθελοντές της ηλικιακής αυτής κατηγορίας τον περασμένο Μάρτιο και επιβεβαίωσε στον ιστότοπο CNET ότι ξεκινά τις κλινικές δοκιμές σε παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna κατά της COVID για παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Όταν ξεκίνησαν οι μελέτες, οι δύο εταιρείες Pfizer και η Moderna συμπεριέλαβαν τρεις χιλιάδες παιδιά, ηλικίας από 5 έως 11 ετών.

Ωστόσο, οι εταιρείες καλούνται τώρα να διπλασιάσουν τον αριθμό των συμμετεχόντων, όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS