Καταγγελία Ουκρανίας: 15.000 κάτοικοι της Μαριούπολης απήχθησαν και μεταφέρθηκαν βιαίως στη Ρωσία

Καταγγελία Ουκρανίας: 15.000 κάτοικοι της Μαριούπολης απήχθησαν και μεταφέρθηκαν βιαίως στη Ρωσία

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Τρίτη στο ιταλικό κοινοβούλιο ότι «τίποτε δεν έχει μείνει» στην Μαριούπολη έπειτα από εβδομάδες ρωσικών βομβαρδισμών.


Σε μία σοβαρή καταγγελία προέβησαν οι αρχές της Μαριούπολης, αναφέροντας ότι περίπου 15.000 πολίτες έχουν αρπαγεί και παρανόμως εκτοπισθεί στην Ρωσία μετά την κατάληψη τμημάτων της πόλης από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής οι τοπικές αρχές δήλωσαν πως χιλιάδες κάτοικοι της Μαριούπολης απήχθησαν και μεταφέρθηκαν δια της βίας εκτός της χώρας. Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι λεωφορεία που μετέφεραν πολλές εκατοντάδες ανθρώπους που η Μόσχα αποκάλεσε πρόσφυγες από την Μαριούπολη διέσχισαν τα σύνορα προς την Ρωσία τις τελευταίες ημέρες.

«Κάτοικοι της Αριστερής Όχθης έχουν αρχίσει να εκτοπίζονται μαζικά στην Ρωσία. Συνολικά, περί τους 15.000 κάτοικοι της Μαριούπολης έπεσαν θύματα παράνομου εκτοπισμού», ανακοίνωσε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της πολιορκημένης πόλης.

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε την Τρίτη στο ιταλικό κοινοβούλιο ότι «τίποτε δεν έχει μείνει» στην Μαριούπολη έπειτα από εβδομάδες ρωσικών βομβαρδισμών.

Οι κάτοικοι που έχουν παγιδευθεί στην πόλη παραμένουν στα υπόγεια χωρίς τροφή, νερό και θέρμανση.

Ακόμη, ομάδα του Reuters που έφτασε την Κυριακή στο ελεγχόμενο από τη Ρωσία τμήμα της πόλης περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί ως «ρηγαμένη πόλη, με καμένα κτίρια κατοικιών και πτώματα σκεπασμένα με κουβέρτες να κείτονται στους δρόμους».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ