Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ε.Ε. ανακοινώνει νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας, Λευκορωσίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ε.Ε. ανακοινώνει νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας, Λευκορωσίας

Σε συμφωνία για επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και της Λευκορωσίας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κατέληξε η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το AFP.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα προσπάθεια απομάκρυνσης αμάχων

Η Ουκρανία θα προσπαθήσει σήμερα να απομακρύνει αμάχους μέσω έξι «ανθρωπιστικών διαδρόμων» που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ άλλων και από τη Μαριούπολη η οποία βρίσκεται υπό πολιορκία, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ.

Η ίδια τόνισε σύμφωνα με το Reuters πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός στις περιοχές αυτές από τις 9 π.μ. ως τις 9 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και κάλεσαν τις ρωσικές δυνάμεις να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για τοπικές εκεχειρίες.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Σούμι δήλωσε ότι άμαχοι με ιδιωτικά αυτοκίνητα άρχισαν να φεύγουν το πρωί από την πόλη, μετά τη δημιουργία ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου» για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Ουκρανός αξιωματούχος: 10 νεκροί από ρωσική επίθεση στο Σεβεροντονέτσκ

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη Σεβεροντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το AFP.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ