Καμάλα Χάρις: Σκληρή επίθεση στον Τραμπ κατά τη διάρκεια της πρώτης προεκλογικής της ομιλίας
Φωτογραφία: AP

Καμάλα Χάρις: Σκληρή επίθεση στον Τραμπ κατά τη διάρκεια της πρώτης προεκλογικής της ομιλίας

Ξεκίνησε η προεδρική της εκστρατεία της Καμάλα Χάρις, με την νυν αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να δίνει την πρώτη της προεκλογική ομιλία στο Ουισκόνσιν για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Σε αυτή δήλωσε στους υποστηρικτές της ότι θα περάσει τις επόμενες εβδομάδες «συνεχίζοντας να ενώνω το κόμμα μας» ενόψει του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών τον επόμενο μήνα και της αναμέτρησης με τον Ντόναλντ Τραμπ το φθινόπωρο.

«Χτύπησε» με τον τρόπο της τον Τραμπ

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές, όπως επισημαίνουν ξένα ΜΜΕ, στην ομιλία της η Καμάλα Χάρις συνέχισε αυτά που έλεγε και στις ομιλίες της ως αντιπρόεδρος, επιστρατεύοντας τις αντιθέσεις της με τον Τραμπ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το CNN, η ρητορική της Καμάλα ήταν διαφορετική, πολύ προσεκτική και με δικό της στιλ. Συγκεκριμένα, μιλώντας η ίδια για το ιστορικό της ως εισαγγελέας στην Καλιφόρνια, είπε ότι «τα έβαλε με κακοποιούς κάθε είδους: Βιαστές που κακοποιούσαν γυναίκες, απατεώνες που έκλεβαν τους καταναλωτές, απατεώνες που παραβίαζαν τους κανόνες για το δικό τους όφελος». Και πρόσθεσε: «Γι' αυτό ακούστε με όταν λέω ότι γνωρίζω τον τύπο του Ντόναλντ Τραμπ».

Η Χάρις μεταξύ άλλων ζήτησε και την υποστήριξη του Ουινσκόνσιν, αναφέροντας προηγουμένως ότι έχει ήδη αρκετούς εκλέκτορες για να αναδειχθεί υποψήφια των Δημοκρατικών. Όπως δήλωσε: «Ο δρόμος για τον Λευκό Οίκο περνάει από το Ουισκόνσιν. Και για να κερδίσουμε στο Ουισκόνσιν, βασιζόμαστε σε εσάς, εδώ στο Μιλγουόκι. Και μας βοηθήσατε να κερδίσουμε το 2020. Και το 2024, θα κερδίσουμε και πάλι».

Μήνυμά της το χτίσιμο της μεσαίας τάξης

«Η οικοδόμηση της μεσαίας τάξης θα είναι ένας καθοριστικός στόχος της προεδρίας μου», είπε η Χάρις στους υποστηρικτές της, επιδιώκοντας να προωθήσει ένα οικονομικό μήνυμα που ήταν πολύ ξεκάθαρο.

Επιπροσθέτως, επισήμανε αυτό που αποκάλεσε «ακραία ατζέντα του Project 2025» του Τραμπ, με την ίδια να υπόσχεται ότι: «Δεν θα γυρίσουμε πίσω», προκαλώντας το πλήθος να φωνάξει την ίδια φράση.

Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι στο Ουισκόνσιν - μία από τις τρεις πολιτείες του "Γαλάζιου Τείχους", μαζί με την Πενσυλβάνια και το Μίσιγκαν - είναι το πέμπτο της Χάρις ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ