Ισχυρός σεισμός «χτύπησε» το Μεξικό

Ισχυρός σεισμός «χτύπησε» το Μεξικό

Ισχυρός σεισμός συγκλόνισε κτίρια στην Πόλη του Μεξικού και έθεσε την παράκτια περιοχή κοντά στο Ακαπούλκο σε επιφυλακή για τσουνάμι.


Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), σεισμός μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 18 μίλια (18 χιλιόμετρα) βορειοανατολικά του θέρετρου Ακαπούλκο, στην πολιτεία Γκερέρο, στο νοτιοδυτικό Μεξικό, προκαλώντας τον πανικό σε ανθρώπους που έτρεχαν στους δρόμους για ασφάλεια.



Το μεξικανικό σεισμολογικό κέντρο αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή του για το μέγεθος του σεισμού, που αρχικά είχε υπολογίσει πως ήταν 6,9 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ. Το αμερικανικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι, που νωρίτερα είχε προειδοποιήσει πως υπήρχε κίνδυνος να καταγραφούν σεισμικά θαλάσσια κύματα στον Ειρηνικό μετά τη δόνηση, διευκρίνισε μερικά λεπτά αργότερα πως τελικά δεν αναμένει τσουνάμι.

Ο σεισμός συγκλόνισε τις πλαγιές γύρω από το Ακαπούλκο, ρίχοντας δέντρα και μεγάλους ογκόλιθους στο δρόμο.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας Έκτορ Αστουδίγιο, ένας άνθρωπος έχασα τη ζωή του λόγω της πτώσης αντικειμένου.

«Ακούσαμε δυνατό θόρυβο από το κτίριο, θόρυβο από τα παράθυρα, τα πράγματα έπεσαν μέσα στο σπίτι, το ρεύμα έσβησε», δήλωσε ο Σέρχιο Φλόρες, κάτοικος του Ακαπούλκο στο Associated Press. «Ακούσαμε διαρροή νερού, το νερό βγήκε από την πισίνα και μπορούσες να ακούσεις ανθρώπους να ουρλιάζουν, πολύ νευρικούς ανθρώπους», συνέχισε.

Το USGS ανέφερε ότι ο σεισμός τα ξημερώματα της Τετάρτης ήταν επιφανειακός , με εστιακό βάθος μόλις 12,5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου στο Ακαπούλκο, έγιναν αισθητές αρκετές μετασεισμικές δονήσεις. Κτίρια στην πόλη έχουν υποστεί ζημιές, μετέδωσε νωρίτερα ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ