Η Ρωσία ξεκίνησε την παραγωγή του εμβολίου κατά του κοροναϊού

Η Ρωσία ξεκίνησε την παραγωγή του εμβολίου κατά του κοροναϊού

Η Ρωσία άρχισε την παραγωγή του νέου εμβολίου της κατά της COVID-19, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Υγείας.

«Η παραγωγή του εμβολίου εναντίον της μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια έχει ξεκινήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Το ρωσικό υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως το εμβόλιο, με την επωνυμία Sputnik V, έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να κτίζει ανοσία απέναντι στον SARS-CoV-2, όμως ορισμένοι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι η Μόσχα μπορεί να βάζει το εθνικό κύρος πάνω από την ασφάλεια.

Την ανακοίνωση για το πρώτο ρωσικό εμβόλιο είχε κάνει ο ίδιος ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με μέλη της κυβέρνησης. Τότε, είχε γνωστοποιήσει, ακόμη, ότι η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί. Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, ανέφερε πως το εμβόλιο θα χορηγηθεί στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας από τον Σεπτέμβριο, ενώ θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό από τον Ιανουάριο.

Επιφυλάξεις για το εμβόλιο της Ρωσίας
Ειδικοί, πάντως, έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου της Ρωσίας. Ο καθηγητής καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής τόνισε: «Δεν ξέρουμε και πολλά πράγματα για το εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας. Είχε ανακοινωθεί η δοκιμή σε 55 άτομα, στη Φάση 1 και 2, πριν από έναν μήνα, και οι Ρώσοι έλεγαν ότι είναι ασφαλές. Η επόμενη ενημέρωση ήταν η χθεσινή. Αρα, δεν υπάρχουν πολλά επιστημονικά δεδομένα».

«Δεν νομίζω ότι έχει περάσει από τη φάση 3, δηλαδή δεν έχει χορηγηθεί σε άτομα υψηλού κινδύνου για κάποιο διάστημα και να φανεί ότι αυτοί δεν ανέπτυξαν λοίμωξη από τον ιό. Αρα, πιθανόν αυτό που ξέρουν οι Ρώσοι επιστήμονες δεν είναι διαφορετικό από αυτό που ξέραμε πριν από 3 εβδομάδες για το εμβόλιο της Οξφόρδης ή το κινεζικό εμβόλιο», πρόσθεσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ