Φοράει ο Εμανουέλ Μακρόν κοστούμι των «4.800 ευρώ»; Νέος στόχος fake news ο Γάλλος πρόεδρος μετά το ρολόι

Φοράει ο Εμανουέλ Μακρόν κοστούμι των «4.800 ευρώ»; Νέος στόχος fake news ο Γάλλος πρόεδρος μετά το ρολόι

Η συνέντευξη που παραχώρησε ο Εμανουέλ Μακρόν για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, πέρα από την έντονη κριτική που πυροδότησε, φαίνεται ότι έδωσε τροφή και στη φαντασία ορισμένων.

Εμφανιζόμενος την Τετάρτη στα δελτία ειδήσεων του TF1 και του France 2 μεσούσης της κρίσης που προκλήθηκε από τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ο Μακρόν χαρακτηρίστηκε και πάλι «πρόεδρος των υπερπλούσιων», αφού επικριτικοί για τον ένοικο του Ελυζέ χρήστες του Διαδικτύου τον κατηγόρησαν ότι έβγαλε το «ρολόι των 80.000 ευρώ» διακριτικά από το χέρι του στη διάρκεια της συνέντευξης, επειδή υποτίθεται ότι ντράπηκε, κάτι που αποδείχθηκε fake news.

Όπως όμως εξήγησε το Ελυζέ «ο Πρόεδρος φορούσε ένα ρολόι Bell & Ross BR V1-92 εξατομικευμένο με το οικόσημο της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Το φοράει πολύ τακτικά εδώ και περισσότερο από ενάμιση χρόνο».

Το εν λόγω ρολόι του Μακρόν αποδείχθηκε ότι ήταν ένα BRV 1-92 με μπλε καντράν και μαύρο μπρασελέ της γαλλικής εταιρίας Bell&Ross, που κοστίζει έως 2.400 ευρώ και ο Μακρόν το έβγαλε επειδή έκανε θόρυβο καθώς «χτυπούσε στο τραπέζι», ενώ κουνούσε το χέρι του.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, άλλοι έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Μακρόν ότι την ώρα που δικαιολογούσε την απόφασή του να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης των Γάλλων από τα 62 στα 64 έτη, φορούσε ένα πανάκριβο κοστούμι Hermès αξίας 4.800 ευρώ, δηλαδή ποσό τριπλάσιο του βασικού μισθού, το μοντέλο “Tokyo”. Μόνον που, όπως επεσήμανε το France info, ο οίκος Hermès δεν έχει στις συλλογές του μοντέλο "Tokyo" και η φήμη προέρχεται από... χιουμοριστικό λογαριασμό στο Twitter.

Άλλωστε ο Μακρόν προτιμά την Jonas & Cie, μια παριζιάνικη μάρκα γνωστή χάρη στον πρώην σύμβουλό του Ismaël Émilien, με ρούχα της οποίας ντύνονται και υπουργοί της κυβέρνησής του, όπως ο Ζεράλντ Νταρμαμέν. Σύμφωνα με το France Info ο Μακρόν φορά κοστούμι demi-mesure, δηλαδή το ράφτης προσαρμόζει ένα υπάρχον σχέδιο στα μέτρα του και τα κοστούμια demi-mesure της Jonas & Cie κοστίζουν κατά μέσο όρο 450 ευρώ…

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS