Ευρωεκλογές 2024: Κοντά στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι στη Γαλλία-Μειωμένη σε Ισπανία, αυξημένη σε Πορτογαλία

Ευρωεκλογές 2024: Κοντά στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι στη Γαλλία-Μειωμένη σε Ισπανία, αυξημένη σε Πορτογαλία

Η προσέλευση των πολιτών στα εκλογικά τμήματα στη Γαλλία για τις ευρωεκλογές 2024, στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα, ανερχόταν σε 19,81%.

Ενα ποσοστό που δείχνει μια ελαφρά αύξηση σε σύγκριση με την προ τετραετίας συμμετοχή που είχε αγγίξει το 19,26% την ίδια ώρα.

Ο Τζορντάν Μπαρντελά, επικεφαλής της λίστας της ακροδεξιάς Εθνικής συσπείρωσης άσκησε το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα, όπως και η υποψήφια της κεντρώας παράταξης του Μακρόν, Βαλερί Χαγιέρ και ο σοσιαλδημοκράτης Ραφαέλ Γκλικσμάν.

Οι ψηφοφόροι στις υπερπόντιες κτήσεις της Γαλλίας στην αμερικανική ήπειρο και οι Γάλλοι που ζουν στο εξωτερικό άρχισαν από χθες Σάββατο να προσέρχονται στις κάλπες για τις ευρωεκλογές. Οι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται να συζητούν για εκλογικά θέματα μέχρις ότου κλείσουν όλα τα εκλογικά τμήματα στις 20:00 τοπική ώρα, όταν και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δώσουν τις πρώτες εκτιμήσεις τους για τα αποτελέσματα.

Μειωμένη η προσέλευση στις κάλπες στην Ισπανία, αυξημένη στην Πορτογαλία

Την ίδια ώρα στην Ισπανία μέχρι τις 14:00 τοπική ώρα είχε ψηφίσει το 28% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, ποσοστό δηλαδή κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από το 34,7% που είχε καταγραφεί την ίδια ώρα στις προηγούμενες ευρωεκλογές.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι το Λαϊκό Κόμμα θα κερδίσει οριακά τις εκλογές στην Ισπανία, αν και παραμένει ασαφές το μέγεθος του πλεονεκτήματος που θα εξασφαλίσει έναντι του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος του Πέδρο Σάντσεθ. 

Στην Πορτογαλία η συμμετοχή μέχρι το μεσημέρι ήταν αισθητά υψηλότερη απ’ ό,τι το 2019, όταν η αποχή είχε αγγίξει το 69%. Έτσι, μέχρι τις 12:00 είχαν ψηφίσει το 15% των Πορτογάλων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Στις φετινές ευρωεκλογές οι ψηφοφόροι στην Πορτογαλία μπορούν να ασκήσουν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν το εκλογικό τους δικαίωμα, ενώ μια διαδικτυακή πύλη παρέχει δεδομένα της προσέλευσης των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορούν οι ψηφοφόροι να βλέπουν σε ποια εξ’ αυτών η ουρά αναμονής είναι μικρότερη των 15 λεπτών.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ