Εμανουέλ Μακρόν: Άργησα να ξεκινήσω την προεκλογική μου εκστρατεία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Εμανουέλ Μακρόν: Άργησα να ξεκινήσω την προεκλογική μου εκστρατεία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που διεκδικεί δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές ο πρώτος γύρος των οποίων θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή, δήλωσε σήμερα ότι εισήλθε στην προεκλογική εκστρατεία αργότερα από όσο επιθυμούσε, ενώ προειδοποίησε για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει μια νίκη της Μαρίν Λεπέν.

«Όντως, εισήλθα στην προεκλογική εκστρατεία αργά», δήλωσε ο Μακρόν μιλώντας στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL, εξηγώντας ότι αυτό συνέβη λόγω της διπλωματικής κατάστασης εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Παράλληλα ο Μακρόν εξήγησε ότι το σύνθημα που τον οδηγεί είναι: «κατακτώ, πείθω, προχωρώ», ενώ διαβεβαίωσε ότι «έχω μια αντίληψη κατάκτησης και όχι ήττας». Ωστόσο ο απερχόμενος Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι «τίποτα δεν είναι δεδομένο» και εξήγησε ότι η λογική που τον οδηγούσε στη διάρκεια της θητείας του είναι ότι «θεωρώ πάντα ότι πρέπει να κατακτήσω κάτι».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του BVA για το RTL και το Orange, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξάγεται αυτή την Κυριακή ο Μακρόν συγκεντρώνει το 26% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 23% για τη βασική του αντίπαλο, τη Μαρίν Λεπέν.

Στον δεύτερο γύρο, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου, ο απερχόμενος πρόεδρος φαίνεται να κερδίζει με 53%, καθώς η υποψήφια της ακροδεξιάς κερδίζει έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Μακρόν προειδοποίησε σήμερα σε άλλη συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien ότι, αν εκλεγεί η Λεπέν, το πρόγραμμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί θα διώξει τους διεθνείς επενδυτές.

«Το πρόγραμμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων της Λεπέν είναι ένα ψέμα διότι δεν μπορεί να το χρηματοδοτήσει (…) Όταν λέει ‘θα αυξήσω τις συντάξεις’, λέει ψέματα, δεν θα το κάνει», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος.

«Το πρόγραμμά της θα προκαλέσει μαζική ανεργία, θα διώξει τους διεθνείς επενδυτές και δεν μπορεί να σταθεί από δημοσιονομική άποψη», πρόσθεσε. «Οι βασικές αρχές της δεν έχουν αλλάξει: είναι ένα ρατσιστικό πρόγραμμα το οποίο έχει στόχο να διχάσει την κοινωνία», κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS