Apple, Disney, Comcast και Paramount εγκαταλείπουν το Χ του Mασκ -Κλιμακώνεται το διαφημιστικό μποϋκοτάζ

Apple, Disney, Comcast και Paramount εγκαταλείπουν το Χ του Mασκ -Κλιμακώνεται το διαφημιστικό μποϋκοτάζ

Ο ένας μετά τον άλλο μεγάλοι πελάτες εγκαταλείπουν την πλατφόρμα X του Έλον Μασκ μετά την οργή που πυροδότησε o δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας χαρακτηρίζοντας «πραγματική αλήθεια» μια αντισημιτική ανάρτηση στο πρώην Twitter.

Βαδίζοντας στα βήματα της IBM, οι Apple, Disney, Comcast και Warner Brothers Discovery αποφάσισαν να σταματήσουν να διαφημίζονται στο Χ, όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Paramount και το κινηματογραφικό στούντιο Lionsgate.

O Μασκ προκάλεσε οργή την Τετάρτη όταν σε ανάρτηση άλλου χρήστη που υποστήριζε ότι οι Εβραίοι ενθαρρύνουν «το μίσος εναντίον των λευκών» σχολίασε από κάτω: «Είπες την πραγματική αλήθεια». Στην ανάρτηση γινόταν επίσης λόγος για «ορδές μειονοτήτων» που κατακλύζουν τις χώρες της Δύσης, μια δημοφιλή αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας, την οποία είχε επικαλεστεί, στα τελευταία γραπτά του, ο Ρόμπερτ Μπάουερς, ο οποίος δολοφόνησε 11 ανθρώπους στη συναγωγή «Δέντρο της Ζωής» του Πίτσμπουργκ, το 2018, στη χειρότερη επίθεση εναντίον Εβραίων στην αμερικανική ιστορία.

Το διαφημιστικό μποϊκοτάζ στο Χ του Μασκ κλιμακώθηκε επίσης στον απόηχο μιας έρευνας από την Media Matters, που παρακολουθεί τις διαφημίσεις στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία προωθητικά μηνύματα των εταιρειών IBM, Apple, Oracle και Xfinity βρίσκονταν δίπλα σε αντισημιτικό περιεχόμενο που εξυμνούσε τον Αδόλφο Χίτλερ και το Ναζιστικό Κόμμα.

Εκπρόσωπος του X είπε στο BBC την Πέμπτη ότι η εταιρεία δεν τοποθετεί σκόπιμα διαφημίσεις «δίπλα σε τέτοιου είδους περιεχόμενο» και ότι η πλατφόρμα είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Καταδίκη από τον Λευκό Οίκο

Ο ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων της Tesla και της SpaceX αρνήθηκε ότι εμφορείται από αντισημιτισμό και αργότερα είπε ότι τα σχόλιά του δεν αφορούσαν όλους τους Εβραίους, αλλά αναφέρονταν σε ομάδες όπως η εβραϊκή ΜΚΟ Anti-Defamation League (ADL) και άλλες «εβραϊκές κοινότητες», που δεν κατονόμασε.

Αλλά η οργή δεν κόπασε με τον Λευκό Οίκο να κατηγορεί τον Μασκ ότι επανέλαβε «ένα αποκρουστικό, αντισημιτικό ψέμα». «Είναι απαράδεκτο να επαναλαμβάνεται το αποκρουστικό ψέμα που κρύβεται πίσω από τη χειρότερη αντισημιτική ενέργεια στην αμερικανική ιστορία και μάλιστα έναν μήνα μετά τη φονικότερη ημέρα για τον εβραϊκό λαό μετά το Ολοκαύτωμα» σχολίασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Άντριου Μπέιτς,

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσα από τα έσοδα του X προέρχονται αυτήν τη στιγμή από διαφημίσεις, επειδή είναι πλέον ιδιωτική εταιρεία και δεν δημοσιεύει τριμηνιαίες αναφορές. Αλλά πριν αναλάβει ο Μασκ την πλατφόρμα, οι διαφημίσεις αποτελούσαν περίπου το 90% των εσόδων του Twitter. Ο Μασκ προσπάθησε να μειώσει την εξάρτησή του Χ από τα διαφημιστικά έσοδα προωθώντας συνδρομές επί πληρωμή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ