Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τις προκλήσεις

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τις προκλήσεις

Δεν έχασε την ευκαιρία ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου να απαντήσει σε δήλωση που είχε κάνει μέσα στην εβδομάδα ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε αναφέρει πως «χρησιμοποιήσαμε την τουρκική επιθετικότητα σαν όπλο απέναντι στην ίδια την Τουρκία».

Στη διάρκεια της ομιλίας του στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας την Κυριακή, ο Τσαβούσογλου «ξέχασε» το «καλό μομέντουμ» στο οποίο βρίσκονται οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με τον Ερντογάν και επανήλθε στον προκλητικό λόγο.

«O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ήρθε στην Τουρκία κι εγώ επισκέφτηκα την Ελλάδα. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση αυτή ήταν θετική. Δεν έχουν επιλυθεί όλα τα προβλήματα. Αυτές οι συνομιλίες δείχνουν την αποφασιστικότητά μας να λύσουμε τα προβλήματά μας μέσω διαλόγου. Αυτή η αποφασιστικότητα και η ειλικρίνεια θα συνεχιστεί από την πλευρά μας. Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις. Είμαστε συνηθισμένοι στη ρητορική τους. Πηγαίνουμε στις συνεντεύξεις Τύπου, όλα είναι καλά, αλλά μετά ο φίλος μου, Νίκος Δένδιας λέει πολλά πράγματα πίσω από την πλάτη μας. Τους αγνοούμε» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, κάλεσε την Ελλάδα να τηρήσει τις διεθνείς συμφωνίες. «Υπάρχει συμφωνία κυρίων να μην διεξαχθούν ασκήσεις στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου, αλλά η Ελλάδα εξέδωσε NAVTEX για άσκηση. Είχαμε επίσης συμφωνία για να μην γίνονται ασκήσεις στις εθνικές γιορτές. Η Ελλάδα την έσπασε και αυτή. Πρέπει να σταματήσουν τις προβοκάτσιες και τα προκλητικά βήματα. Ξέρω ότι προσπαθούν να ικανοποιήσουν τους δικούς τους ανθρώπους, επειδή υπάρχει μεγάλη πίεση. Θέλουμε να μετατρέψουμε τον διάλογο που ξεκινήσαμε σε συγκεκριμένα βήματα. Είμαστε ειλικρινείς και αποφασισμένοι».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS