Εκλογές στην Ιταλία - Διεθνή ΜΜΕ για Μελόνι: Η πιο ακροδεξιά πρωθυπουργός από τον Μουσολίνι - Ρίσκο, αλλά όχι στροφή προς τον εξτρεμισμό

Εκλογές στην Ιταλία - Διεθνή ΜΜΕ για Μελόνι: Η πιο ακροδεξιά πρωθυπουργός από τον Μουσολίνι - Ρίσκο, αλλά όχι στροφή προς τον εξτρεμισμό

Νίκη με 44,1% για τον συνασπισμό Μελόνι, Σαλβίνι, Μπερλουσκόνι


Τη νίκη της Τζόρτζια Μελόνι στις εκλογές της Ιταλία αναλύουν διεθνή ΜΜΕ από το CNN μέχρι τη Le Monde, την FAZ και την El Pais.

Ειδικότερα:

H Μελόνι είναι έτοιμη να γίνει «η πιο ακροδεξιά πρωθυπουργός της Ιταλίας από την εποχή του Μουσολίνι», μεταδίδει το CNN αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών στη γείτονα, που σηματοδοτεί την άνοδο των «Αδελφών της Ιταλίας» μαζί με τους εταίρους τους της Λέγκα και της Forza Italia στην εξουσία.

cnnok

Κυρίαρχο θέμα στα βασικά διεθνή ΜΜΕ το σενάριο της πρώτης «μεταφασίστριας» ηγέτιδας στο τιμόνι της Ιταλίας.

bbc

Στη Βρετανία το BBC από την πλευρά του, κάνει λόγο για «την ακροδεξιά προς τη νίκη στις εκλογές», ενώ ο Guardian καταγράφει με τη σειρά του τα αίτια που έδωσαν ώθηση στην ακροδεξιά Μελόνι στις κάλπες. Η ανάλυση των Financial Times είναι πιο επιφυλακτική: η εφημερίδα του Λονδίνου τονίζει, με ανάλυση του αρθρογράφου Tony Barber, ότι η επιτυχία της δεξιάς της Μελόνι «προμηνύει κινδύνους, αλλά δεν παρασύρεται στον εξτρεμισμό».

elparis

Σε διαφορετικούς τόνους όλες οι ξένες εφημερίδες αναφέρονται στη νίκη της δεξιάς και ζυγίζουν τις προοπτικές μιας κυβέρνησης Μελόνι. «Η ακροδεξιά κερδίζει για πρώτη φορά τις εκλογές στην Ιταλία», τιτλοφορεί το άρθρο της η ισπανική El Pais, σε μια γραμμή παρόμοια με αυτή των New York Times -χαρακτηρίζουν τη Μελόνι «ηγέτιδα με μεταφασιστικές ρίζες»- και της Washington Post (ένας «ακροδεξιός συνασπισμός προς τη νίκη»).

ny

Η ισπανική El Mundo, που πρόσκειται στο Λαϊκό Κόμμα, καταγράφει την επιτυχία της «σκληρής δεξιάς» στην ψηφοφορία. Η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung τιτλοφορεί «Η δεξιά συμμαχία της Μελόνι» προς τη νίκη στην ψηφοφορία, υπογραμμίζοντας την αύξηση της αποχής: «Το κόμμα χωρίς δικαίωμα ψήφου είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ιταλία», γράφει ο ανταποκριτής της στη Ρώμη Matthias Rüb, υπογραμμίζοντας πως «η συμμετοχή έπεσε επίσης κάτω από τις προσδοκίες».

alle

Το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel επιχειρεί να αναλύσει την επιτυχία της «ριζοσπαστικής δεξιάς» στην Ιταλία, η γαλλική Le Monde κάνει λόγο για «εντυπωσιακή επιτυχία της Τζόρτζια Μελόνι και του μεταφασιστικού κόμματός της, ενώ δίνει έμφαση σε ανάλυση του ρόλου του Τρίτου Πόλου στο μετεκλογικό τοπίο της Ιταλίας: «Οι κεντρώοι κάνουν την επόμενη κίνηση». Η συμμαχία μεταξύ Κάρλο Καλέντα και Ματέο Ρέντσι, εξηγεί η γαλλική εφημερίδα, θα μπορούσε να παίξει «κεντρικό» ρόλο στη συγκρότηση συνασπισμού μετά την ψηφοφορία της 25ης Σεπτεμβρίου, οδηγώντας σε ισορροπία μεταξύ των δύο πόλων.

in
Η Wall Street Journal συνδυάζει τη νίκη της ιταλικής δεξιάς με τη συγκυρία της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη: «Οι Ιταλοί - γράφει η αμερικανική οικονομική εφημερίδα - εξέλεξαν έναν δεξιό συνασπισμό, επιλέγοντας μια μη πεπειραμένη ηγέτιδα, που θα πρέπει να αντιμετωπίσει την οικονομική ύφεση και την ενεργειακή κρίση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ