Εκλογές στη Γαλλία: Προς ρεκόρ 20ετίας η αποχή -Φαβορί ο Μακρόν, κοντά η Λεπέν

Εκλογές στη Γαλλία: Προς ρεκόρ 20ετίας η αποχή -Φαβορί ο Μακρόν, κοντά η Λεπέν

Με μεγάλη αποχή φαίνεται πως θα κλείσουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία

Στις 5 μ.μ. (6 μ.μ. ώρα Ελλάδος), τρεις ώρες πριν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία ήταν στο 65%, χαμηλότερα κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με τις εκλογές του 2017, όταν το ποσοστό συμμετοχής την ίδια ώρα είχε διαμορφωθεί στο 69,42%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιοποίησαν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ 24% και 26% προβλέπεται ότι θα είναι τελικά η αποχή στις σημερινές προεδρικές εκλογές.

Ο Εμανουέλ Μακρόν νωρίτερα κάλεσε τους συμπολίτες του να ψηφίσουν με μήνυμα στο Twitter, ωστόσο όλα δείχνουν ότι πάμε για ρεκόρ 20ετίας όσον αφορά την αποχή από τις εκλογές.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών του 2012, την ίδια ώρα, η συμμετοχή ήταν 70,59%, ενώ το 2007 είχε διαμορφωθεί σε 73,63%. Μόνο το 2002 είχε παρατηρηθεί μεγαλύτερη αποχή, την ίδια ώρα, καθώς εκείνη τη χρονιά, με βασικούς υποψηφίους τους Ζακ Σιράκ και Ζαν-Μαρί Λεπέν, το ποσοστό συμμετοχής ήταν 58,45%, δηλαδή έξι μονάδες χαμηλότερα από τώρα.

Εκλογές στη Γαλλία: Τα πρώτα αποτελέσματα

Τα πρώτα αποτελέσματα από τον α' γύρο των εκλογών στη Γαλλία θα γίνουν γνωστά στις 9 μ.μ. ώρα Ελλάδος και σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι μπροστά. Το πόσο μπροστά θα είναι, όμως, είναι ένα ερώτημα, καθώς οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις τού έδιναν ένα προβάδισμα περίπου 6 μονάδων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ