Δηλητηρίασαν στενό συνεργάτη του Πούτιν - Τον βασικό αρχιτέκτονα του πολέμου στην Ουκρανία

Δηλητηρίασαν στενό συνεργάτη του Πούτιν - Τον βασικό αρχιτέκτονα του πολέμου στην Ουκρανία

Απόπειρα δηλητηρίασης έγινε κατά του δεύτερου τη τάξει στη ρωσική ηγεσία και αναπληρωτή του Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με έναν νέο συγκλονιστικό ισχυρισμό

Ο 71χρονος Νικολάι Πατρούσεφ, πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας FSB και γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας του Κρεμλίνου, φέρεται να μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο τις προηγούμενες ημέρες ύστερα από αδιαθεσία.

Το General SVR, ένα ρωσικό κανάλι στο Telegram που διαχειρίζονται αντιφρονούντες προς την κυβέρνηση Πούτιν και ισχυρίζονται ότι λειτουργεί από πρώην αξιωματούχο του Κρεμλίνου με εσωτερική πληροφόρηση, είπε ότι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αποκάλυψαν ότι ο Πατρούσεφ είχε προσβληθεί από ένα «συνθετικό δηλητήριο», αλλά τελικά επέζησε από την απόπειρα κατά της ζωής του.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», ο πρώην επικεφαλής της FSB θεωρείται ευρέως ο άνθρωπος στον οποίο ο Ρώσος πρόεδρος παραδίδει την εξουσία όταν αναγκάζεται να λείψει για ιατρική περίθαλψη και είναι επίσης ο βασικός αρχιτέκτονας του πολέμου στην Ουκρανία. Ο γιος του, Ντμίτρι, 44 ετών, είναι υπουργός Γεωργίας της Ρωσίας και ορισμένοι ειδικοί τον θεωρούν πιθανό διάδοχο του Πούτιν.

Ο Πούτιν ενημερώθηκε μόνον όταν ο Πατρούσεφ βρισκόταν πλέον εκτός κινδύνου
«Πρόσφατα, έγινε απόπειρα κατά της ζωής του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Νικολάι Πατρούσεφ. Οι πληροφορίες τόσο για την απόπειρα δολοφονίας όσο και για την έρευνα σχετικά με αυτήν βρίσκονται υπό άκρα μυστικότητα», ανέφερε το κανάλι του Telegram, επικαλούμενο πηγές του Κρεμλίνου.

«Είναι γνωστό ότι ο Νικολάι Πατρούσεφ ένιωσε αδιαθεσία το βράδυ μετά τη δουλειά, σχεδόν αμέσως μετά την επιστροφή του στο σπίτι. Η ασφάλεια λειτούργησε γρήγορα, καλώντας αμέσως μια ομάδα γιατρών. Μετά την παροχή βοήθειας, ο Πατρούσεφ μεταφέρθηκε στο σπίτι του σε σταθερή κατάσταση. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης επιβεβαίωσαν ότι η τοξική ουσία ήταν συνθετικό δηλητήριο» σημειώνεται, επίσης, στο μήνυμα.

Σύμφωνα με την ιατρική αναφορά, ο Πατρούσεφ «σώθηκε από την έγκαιρη ιατρική φροντίδα και, πιθανώς, από την όχι υψηλή συγκέντρωση της δηλητηριώδους ουσίας που εισήλθε στο σώμα του μέσω του δέρματος».

Ο Πούτιν ενημερώθηκε για την υποτιθέμενη επίθεση μόνο «όταν η ζωή του Πατρούσεφ βρισκόταν εκτός κινδύνου», όπως επισημαίνεται, καταλήγοντας πως «μένει να φανεί ποιος βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας, ποια είναι τα κίνητρα και πώς κατέστη δυνατό γενικά να οργανωθεί μια πραγματικά ολοκληρωμένη απόπειρα δολοφονίας σε έναν εκπρόσωπο της εξουσίας τόσο υψηλού επιπέδου».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS