Ο διευθυντής της CIA διαψεύδει τις φήμες για τον Πούτιν: Είναι υγιέστατος, δεν έχει τίποτα

Ο διευθυντής της CIA διαψεύδει τις φήμες για τον Πούτιν: Είναι υγιέστατος, δεν έχει τίποτα

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «πολύ υγιής» ξεκαθάρισε χθες Τετάρτη ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, διαψεύδοντας την έντονη φημολογία των τελευταίων μηνών περί κακής κατάστασης της υγείας του 70χρονου Ρώσου προέδρου, καθώς συνεχίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μιλώντας στο Forum Ασφαλείας του Άσπεν ο Μπερνς επεσήμανε ότι η δήλωσή του δεν αποτελεί επίσημη εκτίμηση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Ωστόσο, δεδομένης της θέσης του, το σχόλιό του έρχεται να ψαλιδίσει τις προσδοκίες των εχθρών του Πούτιν ότι πλησιάζει το τέλος του στην εξουσία καθώς φέρεται να πάσχει πιθανώς από καρκίνο.

Οι δηλώσεις Μπερνς έγιναν ένα 24ωρο μετά την επίσκεψη του Πούτιν στην Τεχεράνη, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσι και τον Ανώτατο Ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ σε ένα σπάνιο ταξίδι εκτός Ρωσίας. Ο Πούτιν είχε μπει σε μεγάλο βαθμό σε απομόνωση στη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19 ακόμη και όταν εξαπέλυσε τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά το Ιράν και η Ρωσία δείχνουν να εντείνουν τη συνεργασία τους καθώς η Δύση τις βάζει στο περιθώριο. Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι η Τεχεράνη σχεδιάζει να στείλει εκατοντάδες drones στη Ρωσία για να τη βοηθήσει στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πρώην διπλωμάτης καριέρας Μπερνς, που χρημάτισε στο παρελθόν πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα, κατά την εμφάνισή του στο Άσπεν απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις για τη Ρωσία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον Πούτιν. «Απ’ όσα μπορούμε να πούμε, [ο Πούτιν] είναι εντελώς πολύ υγιής», δήλωσε.

Μπερνς: «Ο Πούτιν πιστεύει στον έλεγχο και τον εκφοβισμό»

Ο Μπερνς είπε ότι παρακολουθεί τον Πούτιν για πάνω από δύο δεκαετίες. «Πιστεύει πολύ στον έλεγχο, τον εκφοβισμό και τα αντίποινα», είπε. «[Ο Πούτιν] είναι πεπεισμένος ότι το πεπρωμένο του ως ηγέτη της χώρας του είναι να αποκαταστήσει τη Ρωσία ως μεγάλη δύναμη. Θεωρεί ότι το κλειδί για να το πετύχει αυτό είναι να αναδημιουργήσει μια σφαίρα επιρροής στη γειτονιά της Ρωσίας και δεν μπορεί να το κατορθώσει χωρίς να ελέγχει την Ουκρανία»», πρόσθεσε.

Ο Μπερνς ταξίδεψε στη Μόσχα τον περασμένο Νοέμβριο για να προειδοποιήσει τη ρωσική ηγεσία για τις σοβαρές επιπτώσεις μιας εισβολής στην Ουκρανία μετά τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για τα σχέδια του Πούτιν. Αλλά ο διευθυντής της CIA είπε ότι αναχώρησε από τη ρωσική πρωτεύουσα «πιο ανήσυχος απ’ ό,τι όταν έφθασε». Τα σχέδια του Πούτιν βασίστηκαν σε «βαθιά εσφαλμένες υποθέσεις και ορισμένες πραγματικές ψευδαισθήσεις, ειδικά όσον αφορά στην Ουκρανία και τη βούλησή της να αντισταθεί. Ο Πούτιν πιστεύει πραγματικά στη ρητορική του, Τον άκουσα να λέει κατ’ ιδίαν επί σειράν ετών ότι η Ουκρανία δεν είναι πραγματική χώρα. Όμως τα πραγματικά κράτη αντιστέκονται και αυτό έκαναν οι Ουκρανοί», τόνισε.

Και έστειλε έμμεσο μήνυμα στο Ιράν να ξανασκεφτεί την απόφασή του να δώσει drones στον Ρώσο πρόεδρο. Από την άλλη πλευρά επεσήμανε ότι το γεγονός πώς ο Πούτιν στράφηκε στο Ιράν για τέτοια όπλα είναι μια ένδειξη αδυναμίας της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ